7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559    


Farsz naleśnikowy = szpinak, czosnek + sos sojowy i "chwasty" (wegańska)
bardzo dobre, lecz ja dodałem troche słodkiej papryki i oregano, ogolnie pycha ;)
~Kleju 2010-03-18 15:31:32.612

Kotlety marchewkowo-selerowe (ovo-wege)
Kostki bulionowe, nawet te warzywne zawierają guanylan disodowy i inozynian disodowy. Oba składniki można pozyskiwać z glonów i drożdży ale najczęściej są ekstrahowane z mięsa wołowego i rybiego. Trzeba dzwonić do działów technicznych konkretnych firm, żeby się dowiadywać jak to jest ale z doświadczenia wiem, że wegetariańskie wersje tych składników bardzo rzadko występują w pożywieniu.
~Hunahpu 2010-03-18 14:53:51.003

Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
wlasnie upiekly sie ciasteczka i musze powiedziec ze rewelacja proste szybkie i pyszne ,zamiast margaryny dodalam pol szklanki oleju i pol szklanki mleka ryzowego plus lyzka wisniowego dzemu.polecam
martta 2010-03-18 14:33:06.87

Chrupiące francuskie paszteciki (rożki) z kozim serem i tymiankiem (lakto-ovo-wege)
czym mozna zastapic kozi ser?
Malwua 2010-03-18 13:51:55.56

Kotlety z czerwonej soczewicy i fety (lakto-ovo-wege)
Sa skladnikami kotletow :)
Malwua 2010-03-18 10:06:51.144

Ciasteczka owsiane z płatków lub muesli - najprostsze (lakto-wege)
Zapomniałam dodać proszku do pieczenia i nie wpłynęło to negatywnie na efekt końcowy,ciastka pycha zniknęły zanim dobrze wystygły.
~skoana 2010-03-17 15:02:52.601

Jarskie flaki z naleśnikow (wegańska)
Bardzo smaczne:)
~Silverka 2010-03-17 14:10:30.588

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Moje pierwsze veganskie ciasto, które wyszło bez zakalca. Tylko,dodałam mleko sojowe czekoladowe, bo akurat taki miałam i stwierdziłam, że szkody raczej nie przyniesie.:)Wyszło pyszne.
~savage 2010-03-17 12:54:51.545

Crumble: najprostsza szarlotka (lakto-wege)
Da się to jakoś elegancko podać? Żeby nadawało się dla gości... Bo bez ciasta na spodzie jakoś nie bardzo to widzę... Chyba żeby potraktować to jako crumble (angielski patent - na dole owoce, na górze kruszonka) i zapiec w mniejszych miseczkach - ale to już wtedy nie jest szarlotka :)
~pat 2010-03-17 12:24:26.101

Czerwona fasola po kijowsku - krokiety z zawiniętym masłem czosnkowym (lakto-ovo-wege)
Zrobiłam z małymi modyfikacjami- zamiast pora i selera dodałam pieczarki i cebulę. Wyszło bardzo smaczne, nic się nie rozwalało na patelni, więc można śmiało próbować:) Ja ciągle jednak szukam sposobu na kotlety ze strączkowych, które byłyby "lżejsze", nie tak zbite. Da się?
lolituma 2010-03-17 02:22:15.157

Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Zaciekawił mnie chleb z chili. Czy to były płatki chili w pieczywie, czy jako posypka? A może jeszcze inaczej?
lolituma 2010-03-17 02:12:41.39

Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Pieczarki wspaniałe!! Dziękuję za przepis :) U nas z ryżem i buraczkami. Pyyychota!
miciuchowa 2010-03-16 22:20:39.169

Pasztet fasolowy z ciecierzycą (ovo-wege)
Zrobiłam:) Pasztet jest pyyyyszny!! Jedyne zmiany to cebulka podsmażona na oleju i dodatek dwóch ząbków czosnku.
miciuchowa 2010-03-16 22:18:17.987

Kotlety z marchewki, manny i kiełków fasoli mung (wegańska)
Cieszę się, że Wam smakują :)))
mathilda 2010-03-16 17:16:27.413

Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonem (wegańska)
Nie wiem czemu, ale na 3 słoiki w dwóch dynia zaczęła od góry ciemnieć :( Na szczęście jeden się udał i mogłam spróbować :) To nie jest dokładnie to, o czym marzyłam (wspomnienie z dzieciństwa - dynia marynowana z goździkami, sami rozumiecie :) ale i tak lepsze niż się spodziewałam robiąc. Pozytywnie zaskoczyło mnie, że nie jest ciapowata - już po kilku min. gotowania była miękka, a jeszcze 15 min. się pasteryzowała. Mimo wszystko wolałabym, żeby była jeszcze twardsza, jakby chrupiąca. Dodałabym też więcej cukru i goździków (teraz dałam 1-2 na słoik dżemówkę), żeby bardziej przypominała tą moją :)
patrycccja 2010-03-16 15:58:26.43

Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową (wegańska)
Zupka rewelacja :)
Dodałem marchewkę, pietruszkę, seler i pora. Wyszła przepyszna:)
Methos 2010-03-16 15:27:37.275

Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska)
Ja bym podała z makaronem - tak jak podaję ten: puszka.pl/przepis/3111-sos_do_makaronu_z_selera_naciowego_marchwi_i_pomidorow.html
Do ziemniaków, klusek czy kopytek też na pewno pasuje :)
~Kuna 2010-03-16 14:11:14.696

Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska)
A z czym polecacie to podawać?
~milka 2010-03-16 13:09:54.115

Brukselka po prostu (gotowana) (wegańska)
Troszkę wzbogaciłam: do miseczki wlałam po łyżeczce oleju lnianego i sosu sojowego, dodałam mielony czosnek, suszony koperek, trochę papryki ostrej i więcej słodkiej, do tego wrzuciłam gorącą brukselkę ugotowaną na parze. Proste i pyszne; właśnie zajadam dokładkę:)))
MagdaM 2010-03-16 00:44:12.2

Majonez z ryżu (wegańska)
Hm, powiem szczerze że jestem sceptyczna... surowa mąka? Do tego olej lniany? On ma specyficzny smak, nawet rafinowany - do majonezu bym go akurat nie użyła. Wam rzeczywiście smakuje??
~pat 2010-03-15 22:22:41.967

Kotlety z marchewki, manny i kiełków fasoli mung (wegańska)
Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie smak tych kotletów. W mojej wersji na kotlety położyłam skordalię (puszka.pl/przepis/2410-skordalia-grecki_dip_pasta_ziemniaczano-czosnkowy.html) i posypałam pietruszką. Do tego ziemniaki, brokuły i fasolka szparagowa z pary. Pyszne!
ryfka 2010-03-15 22:12:43.923

Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska)
Pyszne! Wykorzystałam do kotletów z marchewki (puszka.pl/przepis/5468-kotlety_z_marchewki.html), na to pietruszka. Naprawdę fajne połączenie!
ryfka 2010-03-15 22:08:17.751

Pasztet z pestkami dyni (wegańska)
Robiłam wersję z selerem. Wszystko ok, miałam co położyć na chlebie przez cały tydzień :D. Dzięki za przepis ;)
~Ripley 2010-03-15 21:55:00.196

Kotlety z kalafiora (ovo-wege)
w wersji wegańskiej proponuję dodać płatków kukurydzianych zamiast jajek zarówno do samego rozgniecionego kalafiora - tak aby nasiąkły, jak również zamiast bułki do obtaczania - obtoczyć w płatkach i smażyć. Powstaną wówczas chrupiące kotleciki.
~mama 2010-03-15 18:25:21.493

Kotlety sojowe w pysznym sosie jabłkowym (wegańska)
Bardzo dobre! Pomimo, że za zwykłymi sojowymi kotletami nie przepadam, to muszę przyznać, że te są pycha! Z ziemniakami spoko, ale myślę,że następnym razem zrobię je z ryżem bo ten sosik, moim zdaniem pasuje idealnie:)
~cziki 2010-03-15 18:11:21.98

   549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas