7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73    


Hummus (wegańska)
Pysznym,ale za slony:( Chyba szczypta soli byłaby wystarczająca:)
~aga 2014-08-14 08:43:52.789

Tort truskawkowy (wegańska)
Mam pytanie czy podczas ubijania mleczka kokosowego na drugą i trzecią warstwę to powinnam coś dodać, żeby krem się ściągnął? Boje się, że tort się rozleje. Bardzo proszę o radę.
~Ilona 2014-08-14 01:55:41.389

Pasta z żółtego sera i marchwi (lakto-ovo-wege)
moja mama często taką robiła, jest PYSZNA :). zawsze jadłam jako sałatkę.
majczi 2014-08-13 21:08:25.507

Pasztet z cukinii i sera żółtego (lakto-ovo-wege)
Pyszny mi wyszedł! Dzięki za przepis. Tak, cukinię warto odcisnąć z soku.
~gosia 2014-08-13 20:21:24.818

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Robie je juz drugi rok, ale to prawda z przechowywaniem w zimnie...teraz piwnice w blokach sa ogrzewane (kolo mojej jest kotlownia...) i przez te temperature ogorki miekna, no a wszystkie przetwory sa mniej trwale :(
efedrina 2014-08-13 16:10:36.926

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
ale ze mnie gapa, no jasne, na 2 litry wody to 120 g soli a nie na litr:P, skorzystalam z twojego przepisu, bo mnie zaciekawily te dodatki typu lisc laur., ziele ang. itp. i wyszly ogorki wysmienite, dz i zycze udanych "przetworow"
~Ula 2014-08-12 18:22:26.56

Warzywny bulion instant (wegańska)
Dzięki za tą informację :) Następnym razem tak zrobię. Teraz poradzilam sobie ciachajac warzywa na drobniejsze kawałki w robocie kuchennym, następnie je przesmazylam bez tluszczu na patelni i dopiero wtedy zblenderowalam :P Proporcje zastosowalam z tego przepisu: puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html z użyciem liści selera i czosnku, z tą tylko różnicą, że dałam więcej cebuli (podwójnie). Wyszło chyba nieźle :) ale jeszcze nie wypróbowalam w żadnej potrawie.
Kociabanda 2014-08-12 15:09:41.561

Warzywny bulion instant (wegańska)
Tak, blender poradzi sobie bez problemu. Ja zawsze kroję warzywa w grubszą kostkę i blenduję w wąskim ale wysokim naczyniu porcjami. To takie naczynie, jakie jest z reguły w zestawie z blenderem. W ten sam sposób mielę też ziemniaki na placki ziemniaczane - nie ma z tym żadnego problemu. Pozdrawiam!
ryfka 2014-08-11 12:22:43.64

Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska)
Śmietana wyszła bardzo dobra, dla mnie trochę za słodka - z tą ilością cukru zastąpi raczej kremówkę, do potraw radzę dodawać minimalną ilość cukru do smaku
~eld_ 2014-08-11 07:20:15.979

Warzywny bulion instant (wegańska)
Mam pytanie do słowa "zmiksowac" :) bo jak sądzę chodziło o rozdrobnienie a nie wymieszanie. Jakiego narzędzia najlepiej do tego użyć? Blender poradzi sobie z rozdrobnieniem surowych warzyw bez zalewania ich wodą? A może młynek do kawy (tylko na ile to porcji by trzeba było dzielić!)???
Kociabanda 2014-08-11 00:40:06.383

Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne) (wegańska)
Mojej malej alergiczce słodzę tylko ksylitolem, zdrowa jest też stewia, jednak jeszcze nie próbowałam. Zwykły cukier często uczula alergikow uczulonych na mleko, kazeinę i jaja.
~Majka 2014-08-10 13:42:34.486

"Cygan" czy "Murzynek" (wegańska)
Wersja z żurawiną i kwaśnymi jabłkami - pycha!
Ciasto niczego sobie jako przepis bazowy. Warto zapamiętać, można z tego zrobić szybkie codzienne ciasto przy niespodziewanej wizycie, jak i wypasiony torcik ;)
Luna7 2014-08-09 22:02:00.181

Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska)
I znowu je robię.Są pyszne!!!
~barba 2014-08-09 20:18:32.383

Wegańskie pierożki ze szpinakiem Martinezzz Cichacky (wegańska)
ile mąki potrzeba?
~violchikz 2014-08-09 19:51:12.891

Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
Taka tofucznica w sierpniową sobotę to śniadanie z obiadem za jednym przysiadem. Szał ogórkowy (przetwory!) nie pozostawia czasu na przygotowanie pracochłonnych posiłków. Tofucznica jest super - szybka, smaczna i pożywna.:)
Dana 2014-08-09 16:17:46.793

Makaron z cukinią (wegańska)
dla jedzących polecam dodać do usmażonej cukinii dwie łyżki mascarpone i odrobinę wody, podgrzać mieszając, aż zrobi się sos. pyszne :).
majczi 2014-08-07 22:29:24.486

Wegański omlet z dwóch rodzajów tofu (wegańska)
Trzeci raz już podchodzę do tego omleta i za każdym razem łajdak się nie ścina. Robi się breja. Kombinowałam z ilością mąki, mleka, próbowałam smażyć na oleju, przykrywać - nic.
visNK 2014-08-07 17:14:07.484

Ciasteczka kokosowo-owsiane bezglutenowe (wegańska)
zrobiłam te ciasteczka, są przepyszne!
dziękuję za przepis :)
~stoplamek 2014-08-05 06:28:20.706

Szpinak po arabsku (wegańska)
Jak dla mnie najlepszy sposób na szpinak, jaki do tej pory znalazłam.
~Magda B 2014-08-04 21:02:02.155

Koktail malinowo-borówkowy (wegańska)
pycha! ale wcale nie trzeba dosładzać;)
Magda-Andrzej 2014-08-04 18:11:33.241

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Korzystając z okresu sezonowego, dodałam białą fasolkę szparagową i świeże pomidorki. Rozkosz dla podniebienia.
Dana 2014-08-04 14:35:21.357

Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska)
Takie śliwki wykorzystywałam zimą do knedli lub na deser. Uwielbiam...
Dana 2014-08-02 18:19:20.348

Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska)
Ula,też mi się wydaje, że dałaś za dużo soli. W przepisie napisane: na 4l. wody dodać 250-270g soli. Też mi się zdarza pomylić proporcje. Następnym razem ogóreczki na pewno będą wspaniałe :)
Dana 2014-08-02 18:08:42.695

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
wyszło dobre, dodałam jeszcze ok. szklanki soczewicy czerwonej, przy czym tylko 1/2 litra bulionu, myślę że z litra wyszłaby zupa. z moich uwag: -przepis nie zawiera soli, musiałam potem dosalać bardzo dużo, a ziemniaki w środku i tak były bez smaku.
-łyżka koncentratu to dla mnie trochę za mało, następnym razem wrzuciłabym puszkę pomidorów pod koniec.
-zagęszczanie surowym ziemniakiem w ogóle mi nie podeszło niestety. zostanę przy odparowywaniu, względnie mące...
majczi 2014-08-01 18:08:29.703

Dżem z aronii i moreli z nektarynką (wegańska)
Właśnie zrobiłam. Proporcje "na oko", bazując na 1,5 kg aronii, którą dostałam od sąsiada i nie wiedziałam co z nią zrobić. Użyłam nektarynek i kilka brzoskwiń. Zamiast cukru cynamonowego sypnęłam po prostu cynamonu. Cukrów żelujących nie używam, ale do zwykłego cukru dodałam łyżkę pektyny.
W smaku rewelacja, nie czuć cierpkiej aronii, nektarynki się nie rozpadły i całość wygląda jak ciemna galaretka z kawałkami owoców. Już widzę ciasto francuskie z tym dżemem, mniam.
Dzięki za przepis.
~Marta 2014-08-01 16:00:43.487

   63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas