
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege) Zamiast majonezu proponuję tahini- mega pyszne! ~hipiska 2014-06-02 23:24:04.233 ![]() Hej! Czy ten smalec wyjdzie z takiej normalnej margaryny do pieczenia? nie mam zielonego pojęcia gdzie można dostać Plantę albo tłuszcz kokosowy. Nie zależy mi aż tak bardzo żeby był to w 100% wegański smalec gatek 2014-06-02 22:07:26.519 ![]() Nie lubię z cytryną, więc moczyłam w wodzie po kiszonych ogórkach przez całą noc i ładnie się przegryzło :) Smaczne i tańsze od tych z nerkowców czy migdałów (nie ujmując im niczego) ;) Do tego rzodkiewka, szczypiorek i ogórek kiszony... mniam. Luna7 2014-06-02 16:43:27.745 ![]() smaczne :) banka 2014-06-01 16:26:26.134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kruszonka 2014-05-31 20:36:16.415 ![]() czy ja wiem czy taka ratunkowa, u mnie słoik z ogórkami to rzadkość raczej, za szybko znikają :p. ale salatka pyszna, takie ogórki też często robię na kanapki, mogą stać parę dni w lodówce i są o niebo lepsze od takich świeżo pokrojonych. z jakąś pastą albo pasztetem najlepsze :) majczi 2014-05-31 19:25:17.867 ![]() Polecam:) Dżem truskawkowe robiłam 1 raz i wyszedł doskonały! Cukru wystarczy 200g|kg i tak jest baaardzo słodki ale w końcu to dżem. AlaPl 2014-05-31 08:39:20.836 ![]() Dziękuję, Patrycju. :) Wiesz, niby jest napisane, ale człowiek czasem czuje się głupi i się woli upewnić, zwłaszcza, gdy nie jest mistrzem kuchni. :) Lemurzasta 2014-05-30 10:07:19.544 ![]() Nie wiem, jak to opisać, jakaś taka mączna, lekko śliska, jak przy mące kukurydzianej. Czasem taka "mączność" pojawia się przy niedopieczonych ciasteczkach z mąki pszennej, tu jednak ciastka były dopieczone, ale smak tej mąki kukurydzianej strasznie przebijał i kruchość ciasteczek nie była fajna. ryfka 2014-05-29 10:55:06.628 ![]() Ryfka, co oznacza że konsystencja jest straszna? patrycccja 2014-05-28 18:22:08.732 ![]() Lemurzasta, zobacz, przepis sam ci odpowiada na pytanie: "lub 2 l przecieru, lub 0,65 l koncentratu pomidorowego" :) patrycccja 2014-05-28 18:21:17.195 ![]() Wypas takie bagietki! Miałam lekko czerstwe bułki paryskie i szpinak z wczorajszego obiadu, zamiast suszonych pomidorów dałam świeże, bo chciałam łagodniej. Do tego zupa-krem jarzynowa do popijania z kubeczka i pyszny wiosenny obiadek jak znalazł. Majczi, fajny pomysł z tym serem z niebieską pleśnią, muszę kiedyś wypróbować. ryfka 2014-05-28 18:09:15.182 ![]() tak, wiórki kokosowe miałam na myśli ryfka 2014-05-28 15:39:02.508 ![]() Od dawna chciałam zrobić ciasteczka na bazie masła orzechowego, ale tutaj konsystencja ciasteczek po upieczeniu jest straszna. Podejrzewam, że to ta mąka kukurydziana. Prawdopodobnie zastępuje tu jajko? Bo podejrzewam, że przepis jest przerobiony dla wegan. Dla mojej rodziny okazały się niejadalne i większość wylądowała w śmietniku. ryfka 2014-05-28 11:36:23.254 ![]() Brzmi ciekawie. :D Jako, że nie ufam octowi spirytusowemu, to ketchup wyeliminowałam z diety... ale w wolnym czasie chyba spróbuję zrobić własny. :) Mam tylko pytanie - czy zamiast pomidorów można użyć przecieru typu passata? Lemurzasta 2014-05-28 04:35:05.181 ![]() Robiłam powtórnie i powiem tak: bardziej smakuje mi twarożek chrzanowy, mocniej zakwaszony, z dodatkiem czegoś słodkiego (dżem z żurawiny lub borówki albo kukurydza) niż taki zwykły bez dodatków i tylko z odrobiną soku z cytryny. Pasty ze słonecznika są super, ale do twarożku lepiej jednak dodać coś więcej. Jak dla mnie :) patrycccja 2014-05-27 20:17:30.418 Szpinak z serkiem topionym i czosnkiem (lakto-wege) Monia, ale... co w tym przepisie może wyjść kwaśne? I to ohydnie kwaśne? Nawet jak śmietanę dasz zwykłą, a nie słodką, to i tak nie zakwasi całości. Jarzynka też absolutnie kwaśna nie jest ;D Może dałaś zepsuty serek topiony :O ~x 2014-05-27 20:12:24.112 ![]() li, cieszę się ogromnie i dzięki!!! :) nikka, AgaKal - pieczone/ smażone szparagi są moim zdaniem o NIEBO lepsze niż gotowane :D Osobiście bardzo rzadko piekę - odpalać piekarnik, kiedy jest tak ciepło, nie bardzo mi się uśmiecha ;) Jednak polecam puszka.pl/przepis/4906-szparagi_pieczone_z_dodatkiem_oregano.html - mi przypadło do gustu :) No i np. puszka.pl/przepis/4923-szparagi_au_naturel_smazone_solo_lub_z_pomidorkami_.html - z patelni grillowej mają bardzo charakterystyczny smak, zupełnie niepodobny do gotowanych :) patrycccja 2014-05-27 20:05:21.955 Babka ziemniaczana z pieczarkami (ovo-wege) Baba wyszła pyszna! Zrobiłam wszystko wg przepisu i.........wyszła!!!!Raj dla podniebienia!Dziękuję za pyszny i prosty przepis. ~renia61 2014-05-27 16:25:24.119 ![]() Zupa od dziś wchodzi na stałe do mojego menu. Gęsta, sycąca i tak kusi smakiem i zapachem... Z moich innowacji: dodałam jeszcze troszkę imbiru, a ryż ugotowałam w oddzielnym garnku. Część ryżu zużyję jako dodatek do sałatki na jutrzejszy lunch do pracy. Dana 2014-05-26 14:26:04.839 ![]() Prażny syr z tofu + ryż na sypko + sos pomidorowy + zielona sałata = szybki, pyszny i zdrowy obiad. Polecam :) Dana 2014-05-26 14:19:58.737 Sałatka pyszna (wegańska) Była przepyszna! Karmiłam męża 3 tyg! :) ~Jadzia 2014-05-25 16:15:24.338 ![]() Jakiej mąki uzywacie do tej kofty? Zrobiłam dzisiaj na obiad, zanosiło się że będzie pyszne, pachniało pięknie... ale nam nie smakowało. Glutowate ciągnące się w środku i czuć je mąką :( Robiłąm z pszennej. edysqa 2014-05-25 13:53:57.647 Gotowanie szparagów - przepis podstawowy (wegańska) Pyszne są wg przepisu, który znalazłam na KUKBUKu - pieczone posypane solą, pieprzem, rozmarynem skropione cytryną i oliwą, przykryte plasterkami cytryny, u mnie piekarnik na 220 i 20 min, sa rewelacyjne. Koniecznie trzeba je skropić (w mojej wersji zalać;) sokiem z cytryny) ~AgaKal 2014-05-25 13:17:50.551 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rastamari 2014-05-25 08:25:30.52 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |