
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Jeśli robicie lukier do babeczek wystarczy, że dacie 3/4 szklanki cukru do ciasta:) soap_dish 2014-04-21 14:12:10.408 Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska) testujemy... pomieszałem kuskus z kasza manna.zamiast syropu z cukrem zrobiłem z miodem... skowronek 2014-04-21 13:43:14.473 ![]() Olexy, dopisane przez ciebie składniki już dodałam do przepisu. Jeśli dosłałaś nam je wcześniej mailem, to na prawdę nie wiem co się stało - zawsze wprowadzamy modyfikacje, o które proszą autorzy... No ale ważne że teraz już jest ok :) Co do możliwości edycji przepisu to wolę nic nie deklarować - chciałabym, ale tyle rzeczy czeka w kolejce do zmian, a ja po prostu nie mam czasu... :/ admin 2014-04-20 17:56:34.471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fox 2014-04-20 00:15:58.531 ![]() Mam podobne spostrzeżenia jak Majczi. Kokosowe w smaku to one nie wychodzą... Za to są potwornie delikatne, kruche i trudne przy odwracaniu, zwł. jeśli użyje się zbyt "pełnego" mleczka. Ciasto zawiera wtedy zbyt dużo tłuszczu i takie są właśnie efekty... Tubbsik niby ostrzega przez tym we wskazówkach, ale nie spodziewałam się, że będą AŻ TAK delikatne. Ja w sumie wolę zwykłe naleśniki i pokombinować nad jakimś dobrym kokosowym farszem :) patrycccja 2014-04-19 20:23:57.961 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój sojonez miał trochę grudek i kolor beżowy (użyłam makaronu razowego), ale nie przeszkadzało mi to podjadać go nawet "na surowo". :) martusiak 2014-04-19 19:34:06.015 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale popsułam kolor ogórkiem, gdyż wzięłam zbyt duży, nie obrałam go ze skórki i zmiksowałam ze wszystkim... Następnym razem dodam go pokrojonego w kostkę. ;) martusiak 2014-04-19 19:31:28.773 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że w przepisie aromat waniliowy jest opcjonalny, ale uważam go wręcz za zbędnego, bo ciasto niesamowicie pachnie samo w sobie. :) martusiak 2014-04-19 19:28:57.652 ![]() Kazek, to prawda - na ostatnie święta tak właśnie zrobiłam i wyszła bajka! Najpyszniejszy barszcz jaki w życiu jadłam! :D Wcześniej wydawało mi się, że własny zakwas z buraków to wyższa szkoła jazdy, że nie dam rady. Później przez 2 czy 3 lata próbowałam i tylko upewniałam się w swoim przekonaniu. Aż dziadek Jurek sprzedał mi swój patent: puszka.pl/przepis/8297-zakwas_na_barszcz_wg_dziadka_jurka_z_krakowa.html - teraz wychodzi mi za każdym razem! :D patrycccja 2014-04-19 17:18:19.658 ![]() Olalalala, zobacz ile osób oceniło ten przepis - czy myślisz, że razowiec zdobyłby właściwie komplet gwiazdek, gdyby z mąką razową nie wychodziło? ;D Niemniej coś musiało być za 1szym razem nie tak - tyle że nie mam pomysłu co... bakalie na pewno nie zawiniły. Dziwi mnie, że z drobno mieloną orkiszową (taką czeską pewnie?) wyszło ci lepiej niż z prawdziwą razową. Ja miałam odwrotnie - z drobnomieloną, pełnoziarnistą, orkiszową mąką wyszła mi nieco gorsza konsystencja. Nie wiem jak to określić, ale taka bardziej nijaka, miałka. Z grubiej mieloną mąką (razową = raz mieloną) jest zdecydowanie fajniejsza. No i bądź teraz mądry o co z tymi mąkami chodzi ;D patrycccja 2014-04-19 17:13:16.262 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) nic specjalnego. dużo roboty, a efekt końcowy niestety nie zachwyca. chryste 2014-04-19 16:18:24.199 ![]() julianka, zawsze! :) Każde kotlety możesz upiec. Natomiast nie każde, które przewidują pieczenie, możesz usmażyć, bo jeśli nie mają właściwiej konsystencji, mogą się rozwalać. patrycccja 2014-04-19 16:03:36.386 ![]() Rzeczywiście sos z tymi proporcjami może być nieco mdły. Zapomniałam o trzech składnikach, które dosłałam mailem gdy się zorientowałam, ale administrator chyba mimo wszystko przepisu nie edytował.:< (puszko! kiedy wprowadzicie możliwość edycji przez autorów?) No nic, w każdym razie dodajemy do wszystkiego jeszcze: 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczkę cebuli w proszku 1 łyżeczkę gorczycy w proszku (lub 2 łyżeczki musztardy) Z tymi przyprawami mdły z pewnością nie będzie! :) Olexy 2014-04-19 15:57:43.617 ![]() Majczi, czosnek dobry do wszystkiego! ;D A rukola to faktycznie chwila-moment. Dosłownie, tak jak napisałam, trzeba jej tylko chwilę, żeby oklapła. Zwł. jeśli później ma trafić do świeżo ugotowanego makaronu - to przecież dalsze podgrzewanie. patrycccja 2014-04-19 15:47:31.256 ![]() Ironka, z surową, NAMOCZONĄ soczewicą :) Czerwona mało potrzebuje, żeby nie była surowa, więc jestem pewna, że ona akurat nie będzie żadnym problemem :) patrycccja 2014-04-19 15:45:38.39 ![]() Normalnie jarmuż trafia pod strzechy! Dzięki za cynk Spooky_Morrigan :) patrycccja 2014-04-19 15:42:01.501 Bułeczki kajzerki (wegańska) na pierwszy rzut oka to proporcje coś nie grają, za dużo płynu,zrobiłem według przepisu rozczyn, zostało mi 0.5 l mleka sojowego i 0.5 mąki, po wyrośnięciu rozczynu i dodaniu pozostałej ilości mąki ciasto wydaje się być w prawie dobrej konsystencji. Ale dodałem jeszcze odrobinę mleka które pozostało i zrobiła się breja nie do zarobienia więc trzeba było zagęścić to mąką do konsystencji urabialnego ciasta. diabe 2014-04-19 12:58:58.103 ![]() Niflheim, spróbuj zmienić formę. Mi wychodził zakalec jak piekłam w za wysokiej formie. attuna 2014-04-19 11:39:57.947 Mazurek daktylowo-pomarańczowy na kruchym cieście (wegański) (wegańska) Przepyszny!Faktycznie z wałkowaniem należy sobie odpuścić,ale smak rekompensuje wszystko:) magonia 2014-04-19 10:20:21.551 Pasztet z fasoli z orzechami (wegańska) Pycha!Jako sklejacza użyłam siemienia i otrąb owsianych,dałam też więcej orzechów,sporo sosu sojowego,warzyw nie gotowałam,tylko podsmażyłam.Po odstaniu rzeczywiście trzyma się w kupie:) magonia 2014-04-19 10:17:06.161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kruszonka 2014-04-19 10:12:37.648 Muffinki cytrynowe z lukrem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rudasna 2014-04-19 06:50:08.789 Czekoladowy tofurnik na orzechowym spodzie (wegańska) Wygląda nieziemsko, ale trochę drogi. ~hipiska 2014-04-18 23:45:21.748 Warzywny tort naleśnikowy czerwono-zielony (lakto-ovo-wege) Temperatura dla termoobiegu? ~jaga 2014-04-18 22:53:51.307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hauadaj 2014-04-18 21:52:10.647 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |