Banalny, błyskawiczny w przygotowaniu mus owocowy. Idealny kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i nie czujemy wewnętrznej potrzeby, żeby spędzić pół dnia w kuchni :)
Klasyka kuchni południowych stanów USA. Zazwyczaj podawane jako przystawka, ale mogą stanowić samodzielne danie albo występować w roli kotleta lub burgera. Są kwaskowe, orzeźwiające w smaku - w sumie fajna odmiana. Podobnie musi smakować smażona antonówka ;) Wcześniej robiłam pomidory smażone w cieście, ale w panierce są prostsze, szybsze i na pewno nie gorsze. Panierka czy ciasto - nieważne, liczy się środek :D
Znalazłam ten przepis jakiś czas temu w dodatku do gazety. Podeszłam do niego sceptycznie ponieważ nie lubię zapraw z octem. Jednak miło się zaskoczyłam bo owszem, jest ten octowy posmak, ale daje się odczuć przyjemny smak curry. Polecam.
Hit z wegedzieciak.pl :) Anja: "Przepis pochodzi z książki 'Kuchnia Jarska', tyle że ja go maksymalnie uprościłam oraz przerobiłam na wersję wegańską i wyszło niezłe :-) Polecam, bo jest szybkie. :->"
O ile za jajecznicą nie przepadałam, to stałam się zagorzałą fanką tofucznicy :) Jest błyskawiczna w przygotowaniu i przepyszna! Już podstawowa wersja jest super, a z płatkami drożdżowymi to po prostu doskonałość. Coraz bardziej je lubię i cenię :)