
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Naleśniki pszenno-żytnie na piwieDoskonałe z zielonym farszem z brokuła i szpinaku.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2/3 puszki dużego żywca
2 jaja 3 łyżki mąki żytniej razowej mąka pszenna, np. tortowa szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie:
Piwo i jaja zmiksować, dodać mąkę żytnią, sól i mąkę pszenną, tak aby powstało niezbyt gęste ciasto (ja wlewam od razu olej do ciasta - potem nie muszę smarować patelni). Odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę.
Usmażyć dobrze podpieczone, niezbyt grube naleśniki. UWAGA przy przewracaniu - są dużo delikatniejsze od zwykłych, najlepiej podrzucić. To minus mąki razowej, ale jej smak w połączeniu z piwem jest niepowtarzalny. Wskazówki i uwagi:Farszu grubo nakładać na naleśniki, zwijać i układać w żaroodpornym naczyniu. Posypać żółtym serem i zapiec aż brzegi naleśników będą chrupiące.
Nadesłał(a) sowa,
dnia: 2003-08-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki na piwie (ovo-wege)Naleśniki pszenno-jaglane (wegańska) Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska) Prostokątna pszenno-żytnia pizza z cukinią (wegańska) Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska) Naleśniki pszenno-gryczano-cynamonowe (wegańska) Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydzą (wegańska) Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem (bez ograniczeń) Bliny na piwie (ovo-wege) Faworki na piwie (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |