7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Naleśniki pszenno-żytnie na piwie

Doskonałe z zielonym farszem z brokuła i szpinaku.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2/3 puszki dużego żywca
2 jaja
3 łyżki mąki żytniej razowej
mąka pszenna, np. tortowa
szczypta soli
olej do smażenia

Przygotowanie:

Piwo i jaja zmiksować, dodać mąkę żytnią, sól i mąkę pszenną, tak aby powstało niezbyt gęste ciasto (ja wlewam od razu olej do ciasta - potem nie muszę smarować patelni). Odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę.

Usmażyć dobrze podpieczone, niezbyt grube naleśniki. UWAGA przy przewracaniu - są dużo delikatniejsze od zwykłych, najlepiej podrzucić. To minus mąki razowej, ale jej smak w połączeniu z piwem jest niepowtarzalny.

Wskazówki i uwagi:

Farszu grubo nakładać na naleśniki, zwijać i układać w żaroodpornym naczyniu. Posypać żółtym serem i zapiec aż brzegi naleśników będą chrupiące.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2003-08-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki na piwie (ovo-wege)
Naleśniki pszenno-jaglane (wegańska)
Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska)
Prostokątna pszenno-żytnia pizza z cukinią (wegańska)
Pierniczki pełnoziarniste Ani D. (pszenno-żytnie) (wegańska)
Naleśniki pszenno-gryczano-cynamonowe (wegańska)
Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydzą (wegańska)
Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Bliny na piwie (ovo-wege)
Faworki na piwie (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas