7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 g kapusty włoskiej
50 g ziemniaków (1 mały) 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki oliwy do smażenia 1 szkl. bulionu sól pieprz gałka muszkatołowa 1 plasterek sera pleśniowego (opcjonalnie) Przygotowanie:Kapustę drobno posiekać. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oliwie. Dodać do niej 1/2 szkl. wody, a następnie kapustę, ziemniaki i bulion, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić.
Do zupy dodać rozgnieciony ser pleśniowy i wymieszać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska)Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska) Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege) Zupa ziemniaczana (lakto-wege) Kulki ziemniaczane z orzechami włoskimi i cebulką (wegańska) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi i natką (wegańska) Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege) Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska) Zupa ziemniaczana po parysku (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pyyycha! Hit sezonu - zupełnie się tego nie spodziewałam :) Gotowałam 2 razy pod rząd mimo, że za każdym razem robiłam zupę na 2 dni, czyli poniższe proporcje razy 8-10 ;D Myślę jednak, ze oprócz gałki sekretem sukcesu jest domowy bulion (*) - bez niego nie byłoby tak wspaniałego, pełnego smaku i aromatu. Ale kto wie, może na kostce też wyjdzie. Kto bardzo lubi ziemniaki powinien ich dać więcej. Dla mnie proporcje z przepisu są idealne, ale pominęłam wodę. Na 500g kapusty dałam 2-3 łyżeczki soli i ponad 1/2 startej gałki. Odrobina imbiru w proszku też pasuje.
(*) puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html
patrycccja 2013-01-10 11:46:27.891