7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bób po rzymsku (smażony z przyprawami)Przepis kuchni włoskiej.
Średnia ocena:
[2.3333333333333335
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:bób
oliwa do smażenia sól ziołowa pieprz ziołowy pieprz biały słodka papryka Przygotowanie:Ugotuj i odcedź bób. Jeśli to sezon, będzie młody, więc nie trzeba go obierać ze skórek. W przeciwnym razie lepiej się trochę pomęczyć i usunąć zbyt twarde skórki.
Rozgrzej oliwę, najlepiej w dość głębokiej patelni. Może też być garnek. Wrzuć na nią ugotowany bób, posyp sporą ilością soli ziołowej, pieprzu ziołowego, pieprzu białego oraz słodkiej papryki i smaż przez ok. 5 min. od czasu do czasu mieszając. Wyjmij odcedzając z nadmiaru tłuszczu łyżką cedzakową.
Nadesłał(a) Kuna,
dnia: 2007-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pojęcia nie mam - skądś to sobie zanotowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bób smażony z rozmarynem (wegańska)Niezwykły pęczak (smażony z czosnkiem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska) Bób smażony po prostu, bez obgotowywania (wegańska) Bób według Doctora (smażony z curry) (wegańska) Ciecierzyca smażona z papryką i aromatycznymi przyprawami (Czanna or simla mircz) (wegańska) Przyprawa curry (wegańska) Bób z jarzynami (wegańska) Tofu marynowane z przyprawami (wegańska) Ekspresowa przyprawa warzywna (wegańska & RAW) Przyprawa korzenna - piernikowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Properek 2012-06-30 12:43:10.822