7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:fenkuł, czyli koper włoski
rzodkiewki (ja wybieram łagodne) sok z cytryny oliwa (3 łyżki oliwy na 1 łyżkę soku) sól ew. pieprz (np. zielony) Przygotowanie:Fenkuła myjemy, przekrawamy na pół i ciachamy w raczej cienkie plasterki (nie wyrzucamy "koperku"! Jest smaczny, lekko słodki). Mieszamy go z oliwą, sokiem z cytryny, dodajemy odrobinę soli, mieszamy i wstawiamy do lodówki na 15-30 min., żeby się schłodził. Znam ten trik z przepisu Reny na surówkę z fenkuła z pomidorami. Jest świetny, smaki się przegryzają i fenkuł jest pyszny!
Myjemy i kroimy w plasterki rzodkiewki. Kiedy fenkuł się nieco schłodzi mieszamy wszystko razem. Najlepiej to robić w ostatniej chwili przed podaniem, bo rzodkiewka (chyba pod wpływem soku z cytryny) barwi, przez co surówka wygląda mniej estetycznie. Całość posypujemy zostawionym wcześniej, posiekanym "koperkiem" i gotowe :)
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2008-10-23 21:49:18.283
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z fenkuła z pomidorami (wegańska & RAW)Surówka z kopru włoskiego (fenkuła) i pomidorów (wegańska & RAW) Surówka z rzodkiewki i granatu (wegańska) Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege) Surówka z rzodkiewki i ogórka z winegretem (wegańska & RAW) Genialnie prosta surówka z rzodkiewki (wegańska & RAW) Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska & RAW) Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska & RAW) Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska & RAW) Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |