7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tofu własnej produkcjiW oryginalnej, wschodniej kuchni, do ścięcia białka na serek używano skał zawierających związki wapnia zamiast kwasku cytrynowego. Obecnie, w przemyśle spożywczym używa się do tego celu chlorku wapnia - CaCl2.
Średnia ocena:
[3.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [17]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka soi
0,5 łyżeczki soli 0,25 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z 2 cytryn Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Cukier waniliowy własnej produkcji (wegańska)Chlebki pita własnej produkcji (wegańska) Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege) Wiśnie w soku własnym (wegańska) Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege) Ser topiony własnej roboty (bez ograniczeń) brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku (wegańska) Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska) Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska) Medaliony sojowe w sosie własnym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Planowałam zrobić tofurnik,ale serek wyszedł tak pyszny, że zjedliśmy go na kolację z makaronem, posypany domowym cukrem waniliowym. To był mój ulubiony deser-posiłek jak byłam mała (twarożek z makaronem i cukrem waniliowym), więc rozpływam się z zachwytu.
Będę robić częściej tofu ze słodzonego mleka. Wychodzi znacznie "gładsze" niż to kupne i kompletnie nie ma posmaku soji. Gdyby nie komentarze pod tym przepisem nie wpadłabym na tak genialny pomysł. Chociaż mleka sojowego z Biedry raczej nie używam, bo dla mnie jedzie chemią.
Do odważnych świat należy :)
~Marta 2015-01-29 22:09:08.206