7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 duże papryki
200 g amarantusa lub komosy ryżowej (quinoi)
200 g czerwonej fasolki lub fasolka konserwowa
200 lub 400 ml rosołku warzywnego
4 pomidory
200 g cebuli
1 ząbek czosnku
20 g startego parmezanu

sól
pieprz
majeranek
kminek
szczypior
2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Fasolę przez noc namoczyć i następnego dnia ugotować do miękkości w rosołku warzywnym (200 ml) lub wodzie. Zamiast tego można też użyć fasolkę konserwową. Paprykę umyć, odkroić górną część i wydrążyć ziarna.

Drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek udusić w odrobinie oleju. Dodać do tego komosę ryżową lub amarantus i ugotować w potrójnej ilości wody (600 ml) - doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu przez 15 minut.

Pokroić w kostkę pomidory i razem z fasolą, serem, solą, pieprzem i ziołami dodać do ugotowanej komosy ryżowej lub amarantusa i wymieszać. Powstałą masą nafaszerować papryki i gotować w 200 ml rosołku warzywnego przez ok. 30 minut.

W międzyczasie przygotować sos ziołowy (przepis pochodzi z tej samej witryny, co przepis na paprykę).
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie strony firmy Szarłat oferującej produkty z amarantusa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Żółta sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, serem i zieleniną (bez ograniczeń)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Sałatka indyjska - ryżowa z fasolą, pomarańczą i papryką (wegańska)
Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska)
Warzywa nadziane komosą ryżową (wegańska)
Awocado nadziewane amarantusem (lakto-wege)
Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege)
Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas