7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pulao czyli ryż z groszkiem i orzechamiKuchnia indyjska, ale potrawa wybitnie łagodna w smaku :) Robiliśmy takie pualo jeszcze na studiach. Bardzo je lubię, a w dodatku jest bardzo szybkie do przygotowania - wystarczy niewiele ponad kwadrans.
Średnia ocena:
[4.642857142857143
z 14 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób1 szkl. ryżu, najlepiej basmati
1/3 szkl. (40-50 g) orzechów nerkowca lub ziemnych, mogą być solone [*] ew. 1/2 czerwonej papryki 2/3-1 szkl. świeżego lub mrożonego groszku 1-2 łyżki oleju do smażenia 1 łyżeczka curry lub kurkumy ew. 1-3 strąki suszonego, zielonego kardamonu lub duża szczypta mielonego 1 łyżeczka soli 2 szkl. wody Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pulao czyli ryż z kalafiorem, marchewką i kukurydzą (wegańska)Prosty pilaw (pulao) czyli indyjski, aromatyczny ryż (wegańska) Ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Pomidorowy ryż z groszkiem (wegańska) Plow czyli ryż z marchewką (wegańska) Przedwiośnie II czyli sałata lodowa z groszkiem i oliwkami (wegańska & RAW) Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege) Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska) Ryż czerwony z groszkiem i cebulą (wegańska) Żółty ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam z brązowego basmati, dodałam jedną łyżkę oleju i zrezygnowałam z soli. Wyszło bardzo dobre, choć dla mnie ciągle za tłuste - wystarczyłaby łyżeczka tłuszczu. Zjadłam z świeżymi warzywami, ale następnym razem zrobię jako dodatek do soczewicy.
nasse 2013-06-20 16:05:56.723