7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.)

Kopytka (zobacz mój przepis) z sosem to dosyć pracochłonne danie, ale za to jakie smaczne. Chętnie przygotowuję je mojej rodzinie.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 10 osób

4 pomidory
2 papryki (czerwona, żółta)
4 duże pieczarki
1 cebula
natka pietruszki
3 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
bazylia

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulkę opłukać, pokroić i podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i pieczarek, dusić ok. 15 minut. Paprykę i natkę opłukać, pokroić i dodać do reszty składników. Dusić jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.

Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Przed podaniem dekoruję natką z pietruszki i posypuję bazylią.
Nadesłał(a) kathrine8, dnia: 2010-09-01 21:44:28.4
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska)
Sos paprykowo-ziołowy (do kopytek i innych klusek) (wegańska)
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska)
Racza z sosem pieczarkowo-pomidorowym (wegańska)
Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Sałatka wykwintna (pieczarkowo-paprykowa z bakaliami i sosem jogurtowym) (lakto-wege)
Enchilada ze szpinakiem i sosem pieczarkowo-pomidorowym (wegańska)
Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Sos paprykowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas