7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

krem karobowo-bananowy:
2 dojrzałe banany
4 łyżeczki karobu (ew. kakao, ale to już nie wyjdzie to samo)
6 łyżek wiórków kokosowych

polewa:
ok. 100 g (20-25 szt.) suszonych daktyli (najlepiej niesiarkowanych)
10 łyżek wody

Przygotowanie:

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy karob, wiórki oraz odrobinę wody. Wszystko dokładnie mieszamy aż nabierze czekoladowego koloru.

Polewa: Daktyle wrzucamy do garnka i zalewamy 10 łyżkami wody. Gotujemy aż do rozgotowania daktyli. Całość dokładnie miksujemy.

Naleśnik smarujemy farszem, zwijamy w kopertę i polewamy polewą. Smacznego! :)
Nadesłał(a) Angienatela, dnia: 2010-01-25 16:53:26.175
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniki z kremem czekoladowym/ karobowym i malinami (nadzienie) (wegańska)
Naleśnik gryczany z pastą daktylowo-czekoladową (wegańska)
Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników (wegańska)
Tort daktylowo-bananowy z melasą, bez cukru (wegańska)
Krem czekoladowo - bananowy (wegańska)
Krem bananowy z rumem (bez ograniczeń)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)
Krem bananowy z jabłkami i manną (wegańska)
Naleśniki z serem : farsz bananowo-waniliowy z tofu (wegańska)
Naleśniki drożdżowe z nadzieniem bananowo-kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas