7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbkrem karobowo-bananowy:
2 dojrzałe banany 4 łyżeczki karobu (ew. kakao, ale to już nie wyjdzie to samo) 6 łyżek wiórków kokosowych polewa: ok. 100 g (20-25 szt.) suszonych daktyli (najlepiej niesiarkowanych) 10 łyżek wody Przygotowanie:Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy karob, wiórki oraz odrobinę wody. Wszystko dokładnie mieszamy aż nabierze czekoladowego koloru.
Polewa: Daktyle wrzucamy do garnka i zalewamy 10 łyżkami wody. Gotujemy aż do rozgotowania daktyli. Całość dokładnie miksujemy. Naleśnik smarujemy farszem, zwijamy w kopertę i polewamy polewą. Smacznego! :) Wskazówki i uwagi:
Nadesłał(a) Angienatela,
dnia: 2010-01-25 16:53:26.175
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki z kremem czekoladowym/ karobowym i malinami (nadzienie) (wegańska)Naleśnik gryczany z pastą daktylowo-czekoladową (wegańska) Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników (wegańska) Tort daktylowo-bananowy z melasą, bez cukru (wegańska) Krem czekoladowo - bananowy (wegańska) Krem bananowy z rumem (bez ograniczeń) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Krem bananowy z jabłkami i manną (wegańska) Naleśniki z serem : farsz bananowo-waniliowy z tofu (wegańska) Naleśniki drożdżowe z nadzieniem bananowo-kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |