7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Słodko-kwaśny farsz paprykowy z czarną fasolką (do nalesników itp.)Doskonały do naleśników, np. kukurydzianych zapiekanych pod serem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobyok. 2/3 szklanki czarnej fasoli (można tez użyć gotowej z puszki)
cebula, duża oliwa z oliwek do smażenia ok. 3-4 papryki 4 duże pomidory ok. 6 plastrów ananasa lub średniej wielkości bakłażan czosnek słodka papryka szczypta pieprzu kajeńskiego pieprz ziołowy ew. sok z cytryny Przygotowanie:Wcześniej namoczyć i ugotować czarną fasolę. Dużą cebulę posiekać i podsmażyć z ugotowaną fasolą na patelni, na oliwie z oliwek. Wrzucić na to posiekane papryki, poddusić. Obrać ze skóry pomidory, pokroić i wrzucić na warzywa, dusić aż odparuje nadmiar sosu.
Przyprawić czosnkiem, słodką papryką, szczyptą pieprzu kajeńskiego, pieprzem ziołowym i ew. sokiem z cytryny jak za słodkie - powinno być kwaskowe i pikantne. Dodać porządnie odsączone, posiekane plastry ananasa, wymieszać z farszem. Nie gotować już farszu - chodzi o to, aby smaki nie połączyły się zbytnio, tylko wtedy będzie fajny efekt słodkich kawałków ananasa w kwaskowym farszu. Nadziewać naleśniki. Wskazówki i uwagi:Zamiast ananasa można dać do farszu średniej wielkości bakłażan. Trzeba obrać go ze skórki, posiekać w kostkę ok 1 centymetrową i wrzucić na patelnię razem z papryką. Robię tak jak trafi mi się okaz zbyt dojrzały i nie nadający się do spożywania "w roli głównej". :-)
Nadesłał(a) sowa,
dnia: 2003-08-29 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki kukurydziane ze słodko-kwaśnym farszem paprykowym zapiekane pod serem (bez ograniczeń)Słodko-kwaśne buraki (wegańska) Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska) hamburgery z czarnej fasoli (wegańska) Czarna fasolka po kubańsku (wegańska) Kotleciki z czarnej fasoli (wegańska) Dressing czosnkowo-słodko-kwaśny PY-CHA! (wegańska) Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska) Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Soczewica słodko-kwaśna - z ananasem i ogórkami kiszonymi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |