7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Powidła z piekarnika - bez stania i mieszaniaOsobiście wolę powidła tradycyjne, smażone przez 3 dni - uwielbiam ich konsystencję i smak. Powidła z piekarnika są jednak ciekawą opcją dla tych, którzy wolą większe kawałki owoców. Nadają się też do śniadaniowych kaszek (np. jaglanej z cynamonem i słonecznikiem), przekładania ciasta albo... wypełnienia tartaletek. Autorka przepisu poleca je jako powidła dla pracujących - robi się po powrocie z pracy. Tak na prawdę jedyną istotniejszą różnicą jest brak mieszania, bo tradycyjne powidła robię w podobnym trybie jak te pieczone - nie ma przeszkód, żeby robić je w ciągu tygodnia :)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dojrzałe węgierki (najlepiej takie, którym przy ogonku marszczy się już skórka - są najsłodsze)
+ naczynie żaroodporne lub szklana brytfanna (byle nie "srebrne", ocynkowane formy, bo kwas z owoców je zniszczy) + ew. odrobina oleju do natłuszczenia formy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Powidła węgierkowe (bez mieszania)! (wegańska)Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska) Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska) Pseudo powidła (wegańska) Wieloowocowe powidła (wegańska) Langosz z piekarnika (wegańska) kanapki z powidłami śliwkowymi (wegańska) Tortilla z piekarnika (placki) (lakto-wege) Pieczone ziemniaki z piekarnika (wegańska) Pita - chlebki z piekarnika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |