
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Farsz brokułowo-różnistyBardzo smaczny farsz do naleśników, innych placków, tart itd.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2-3 brokuły
kilka pieczarek 2 małe cebule 1 czerwona papryka 1-2 ząbki czosnku 1 paczka fety 2-3 suszone pomidory 1 łyżeczka pasty curry sól pieprz ziołowy Przygotowanie:
1. Podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem na oliwie.
2. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, poddusić razem. 3. Dodać rozdrobnione różyczki brokuła i pokrojone pieczarki. 4. Dodać suszone pomidory, rozdrobnioną fetę, przyprawić. Można podlać odrobiną oliwy aromatyzowanej chilli. 5. Poddusić, aż feta się rozpuści, a masa scali. Jeśli jest zbyt sucha, dolać trochę wody. Wskazówki i uwagi:Jeśli używamy mrożonego brokuła, należy wrzucić go na patelnię wcześniej, żeby zdążył dojść.
Bardzo dobry farsz do naleśników piwnych.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska)Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu (wegańska) Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege) Brokułowa surówka (wegańska & RAW) Brokułowa przekąska (wegańska) Brokułowy rosołek (wegańska) Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege) Krem brokułowy na zimno (lakto-wege) Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska) Naleśniczniki zielone brokułowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |