7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowymBoska z ziemniakami! Ale pasuje też do wielu innych dodatków, jak makaron lub kasze.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kapusta biała lub kiszona lub mieszanka obu
cebula - osobiście lubię bardzo dużo śmietana słonecznikowa mąka do zagęszczenia koperek świeży lub suszony sól, pieprz Przygotowanie:Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto. Dodać pokrojoną kapustę i zalać wodą. Ugotować do miękkości.
W przypadku kapusty kiszonej należy ją przepłukać lub odgotować, jeśli jest za kwaśna i ktoś tego nie lubi. Kiedy kapusta już miękka, należy dodać śmietany do zabielenia, a sos zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Osolić wszystko do smaku, popieprzyć i dodać dużo koperku. Wskazówki i uwagi:Jeżeli ktoś nie chce zagęszczać potrawy mąką, może udusić kapustę w niewielkiej ilości wody i dodać tylko śmietanę.
Nadesłał(a) Iwo-na,
dnia: 2012-06-21 19:21:48.815
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)Sos biały do makaronu (śmietankowy z czosnkiem) (lakto-wege) Biały barszcz (na kwasie z kiszonej kapusty) (wegańska) Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem) (bez ograniczeń) Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege) Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska) Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami (wegańska & RAW) Kapusta biała z soczewicą (wegańska) Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Kapusta kiszona z kurkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |