7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upałPapier ryżowy wystarczy namoczyć w gorącej wodzie - nie trzeba go smażyć, piec ani nawet gotować dodatkowo na parze. Dodajmy do tego różne warzywa i coś konkretniejszego jak tofu, a dostaniemy pyszny, atrakcyjny, sycący, wegański, bezglutenowy, niskotłuszczowy, a do tego idealnie sprawdzający się w upały posiłek :) To również doskonała lekcja wstępna zanim weźmiemy się za smażenie sajgonek :D
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [11]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:papier ryżowy - 10-15 arkuszy
makaron ryżowy - powiedzmy garść ;) 1-2 liście kapusty pekińskiej (lub innej) ew. inne dodatki: - 1-3 łyżki sezamu - olej sezamowy lub imbirowy (pycha!) - grzyby chińskie, np. shitake (aromatyczne), mun (chrupiące) 2-3 liście sałaty, najlepiej ładnej, karbowanej + ew. rukola 1 marchew 1 ogórek gruntowy lub mały szklarniowy ew. 1 mała cukinia, czym cieńsza tym lepsza (kurżetki nadają się znakomicie) 1 papryka, np. czerwona ew. kiełki soi lub fasoli mung (długie i chrupiące) 1 kostka tofu (ok. 300g) sos sojowy ew. 1-2 łyżeczki musztardy olej do smażenia + np. sos do sajgonek na bazie octu ryżowego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ayran - jogurtowy napój na upały (lakto-wege)Zupa truskawkowo-wiśniowa na upały :-) (wegańska) Masło kokosowe - doskonałe do wszystkiego (wegańska) Sajgonki po "wietnamsku" (wegańska) Jesienne sajgonki (wegańska) Grzanki francuskie doskonałe na syte śniadanie (bez ograniczeń) Wegańskie sajgonki z sosem cukiniowym (wegańska) Sajgonki z ryżem, fasolkami i pieczarkami (wegańska) Sajgonki wegańskie ze świeżych warzyw (wegańska) Sajgonki z pokrzywą i krajanką sojową (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
efedrina 2013-08-19 17:49:03.549