7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos do sajgonek na bazie octu ryżowegoTaki sos zrobiłam do spring rolls - "surowych" sajgonek doskonałych również na upał.
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na ok. 15 sajgonek3 łyżki octu ryżowego [*]
3 łyżki słodkiego sosu chili 1,5 łyżki sosu sojowego ew. 0,5-1 łyżka wody opcjonalnie dla aromatu 1 lub wszystkie z poniższych dodatków: - 6 kropli oleju sezamowego zimnotłoczonego (ma bardzo silny aromat) - ok. 1/2 łyżeczki startego imbiru (lub odciśniętego z niego soku) - mały ząbek czosnku Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ocet jeżynowy na bazie octu jabłkowego (wegańska)Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos curry (na bazie winegretu i majonezu) (bez ograniczeń) Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege) Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege) Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Buffy 2015-03-13 13:25:06.822