7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
PakoraPopularna w południowej Azji, głównie w Indiach, a także w Wielkiej Brytanii, gdzie popularne jest wszystko co indyjskie i gdzie można kupić pakorę niemal na każdym rogu. Podawana jako przekąska lub starter.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:3 marchewki
czerwona papryka cebula kawałek świeżego imbiru można dodać też inne warzywa: najlepsze są warzywa korzenne, ziemniaki, por, chilli ciasto: mąka z ciecierzycy (gram flour) kurkuma garam masala (lub inna mieszanka curry) kumin korzenna kolendra imbir w proszku 1-2 ząbki czosnku sos sojowy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pakora z kalafiora (wegańska)Pakora spolszczona (wegańska) Pakora z kalafiora (na mące pszennej) (wegańska) Pakora - warzywa w cieście grochowym (wegańska) Indyjskie cebulki w cieście (indian pakora) (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2014-08-22 11:21:44.503