
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka komosy ryżowej (quinoa)
1 puszka groszku szczypiorek fasolonez (np. ten) lub inny zamiennik majonezu sól pieprz może odrobina soku z cytryny Przygotowanie:
Gotujemy szklankę komosy ryżowej, zalewając ją dwiema szklankami wody, dodajemy trochę soli lub wegańską kostkę rosołową. Aby uzyskać piękny, żółty kolor można dodać odrobinę kurkumy. Po ok. 20 minutach cała woda się wchłonie i komosa będzie gotowa.
Wkrajamy szczypiorek, dorzucamy groszek i dodajemy fasolonez. Doprawiamy solą, pieprzem, ew. odrobiną soku z cytryny. Wskazówki i uwagi:Można kombinować z dodatkiem innych warzyw - ogórkiem kiszonym lub kukurydzą.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z czerwonej fasoli i komosy ryżowej (wegańska)Warzywa nadziane komosą ryżową (wegańska) Sałatka ryżowa z groszkiem i żółtym serem (lakto-wege) Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege) Sałatka ryżowa "niespodziewany koniec lata" - z pomidorami i groszkiem (wegańska) Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege) Komosa na czerwono (wegańska) Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege) Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń) Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Bium-chrum 2013-04-14 23:38:12.513