7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ciasto z rodzynkami i figami/ wegański, bezglutenowy keksRobiłam wegańskie kokosanki (na podstawie przepisu na wegańskie bezy) i zostało mi namoczone siemię lniane. Ponieważ szkoda mi było tak go wyrzucić postanowiłam zrobić ciasto. Przerosło moje oczekiwania! Jest miękkie i gąbczaste jak ciasta z pszenicy!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki siemienia lnianego
3 szklanki mąki gram flour (mąka z ciecierzycy - wystarczy zmielić ciecierzycę w młynku do kawy) 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mleka ryżowego garść rodzynek kilka pokrojonych suszonych fig 1 płaska łyżka cynamonu (jeśli ktoś lubi) cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru brązowego (można więcej, można mniej jak się lubi) 1 łyżeczka sody 3 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Wegańskie, bezglutenowe ciasto czekoladowe z fasoli! (wegańska)Wegańskie bezglutenowe pieguski (wegańska) Wegańskie jajka bezglutenowe (wegańska) Wegański omlet bezglutenowy (wegańska) Ciasto z rodzynkami (ovo-wege) Wegańskie czekoladowe muffinki (bezglutenowe) (wegańska) Wegańskie bułeczki na parze (bezglutenowe) (wegańska) Keks (wegańska) ciasto z marchwią i rodzynkami (bez ograniczeń) Ciasto czekoladowe z wiśniami (bezglutenowe) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |