7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowymPulpeciki wraz z sosem świetnie smakują jako dodatek do makaronu, nawet niektórym mięsożernym znajomym smakowały bardziej niż te zrobione z mięsa! :)Przepis na sos jest mocno orientacyjny, uważam, że najlepiej będzie jeśli każdy przyprawi go zgodnie ze swoim smakiem.
Średnia ocena:
[4.333333333333333
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pulpeciki:
- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej - 2 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego (lub wody) - ok. 1/2 szklanki zmielonego słonecznika (lub orzechów, np. włoskich) - ok. 1/2 szklanki płatków owsianych - 2 duże garście świeżego szpinaku - ok. 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - ok. 1/2 łyżeczki cebuli w proszku - ok. 1/2 łyżeczki czosnku w proszku - sól - pieprz - opcjonalnie: mąk owsiana sos: - sos serowy z tego przepisu: http://puszka.pl/przepis/8555-weganski_sos_serowy.html - puszka/karton przecieru pomidorowego (to ok. 1 i 1/2 szklanki. Można też zrobić sos z koncentratu pomidorowego i wody) - kilka posiekanych listków świeżej bazylii - ok. 1/2 łyżeczki cebuli w proszki (jeśli ktoś ma ochotę, to świeża też będzie ok!) - ok. 1/2 łyżeczki czosnku w proszku (lub świeżego, jw.) - sól - pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Placki jaglane z sałatką pomidorową (bez ograniczeń)Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) Por w sosie pomidorowym (wegańska) Tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska) Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zanetak 2015-08-11 14:53:42.908