7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sok malinowy na zimę

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

"Strzępki pleśni wytwarzają mykotoksyny, będące substancjami rakotwórczymi i mutagennymi. Nie wolno więc zjadać produktów, na których samoistnie pojawiła się pleśń". Rakotwórcze czy nie - kto by chciał jeść spleśniałą żywność? A po 2-3 dniach raczej sporo by spleśniało jeśli nie wszystkie.
Ja bym zrobiła jak z dżemem truskawkowym (puszka.pl/przepis/6275-dzem_truskawkowy_babciny_bez_zageszczaczy_.html) - wymieszała z częścią cukru, odstawiła na jakiś czas, a później do lodówki na te 2-3 dni.
patrycccja 2011-07-21 17:19:54.292

do pata: czytałem, że grzyby i zarodniki giną w temperaturze powyżej 70 st. C, więc czy po zagotowaniu soku nadal są groźne?
~pytek 2011-07-21 10:35:25.031

Nie wyciskam soku z malin tylko przepuszczam maliny przez sokowirówkę.Reszta tak samo.
ossabull 2010-07-13 11:09:51.037

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas