
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pieczeń vel klops orzechowy z pieczarkami- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wspaniała pieczeń! Zamiast pieczarek dałam prawdziwki, a w środek nadzienie z ogórków konserwowych w curry i papryki konserwowej. hauadaj 2014-04-18 21:52:10.647 ![]() Tak, wiem, że jestes tu dobrą duszyczką, która mobilizuje nas do myslenia :) sama nie raz korzystałam z twoich dobrych rad, więc nie przejmuj się ;) ryfka 2013-04-17 12:29:55.666 ![]() Oczywiście wiesz, że nie krytykuję? Tylko podsuwam pomysły i zachęcam :) patrycccja 2013-04-14 11:21:20.913 ![]() ryfka 2013-04-14 10:44:30.377 ![]() patrycccja 2013-04-12 23:59:55.424 ![]() Pieczarki usmażyłam razem z cebulką i przyprawami i trochę odłożyłam, a potem na tej bazie zrobiłam sos, który razem z sosem żurawinowym dobrze komponował się z pieczenią. Polecam :) ryfka 2013-04-12 12:59:19.8 ![]() joa 2013-03-30 20:38:17.269 ![]() tyyslaa 2013-03-30 16:49:35.349 ![]() mpronko 2012-04-07 21:21:42.239
Fajne, ale jeśli jest chleb - zwykły - to chyba nie jest wegańskie? czy do chleba nie dodaje się jajek?
~kotka 2011-07-28 14:43:47.71 ![]() ryfka 2010-03-10 20:17:00.36 ![]() patrycccja 2010-03-10 15:28:06.367 ![]() ryfka 2010-03-10 15:16:06.425 ![]() Przepis Gajki, zgodnie z sugestią, dodałam jako osobny: puszka.pl/przepis/5544-pieczen_orzechowa_klops_z_soczewica_grzybami_i_warzywami.html patrycccja 2010-03-08 21:39:24.905 ![]() ryfka 2010-03-08 18:49:38.798
W tradycyjnych przepisach jajo dodaja - sprawdzilam.
Ale sa tez dosyc wiarygodnie brzmiace przepisy bez, moze podam proporcje, moze beda inne: 115g czerwonej soczewicy 225g orzechow (laskowe, wloskie, sezam, ziemne, slonecznik lub jakie mamy ochote) 60g grzybow 60g bulki tartej seler naciowy - 1 lodyga 1 mala marchew 1/2 malej cukinii mala cebula zabek czosnku 1 lyzka sosu sojowego 1 lyzka oleju slonecznikowego pietruszka, oregano, tymianek, majeranek, papryka czerwona - po pol lyzeczki troche wody Zamiast warzyw mozna dodac 30 ml koncentratu pomidorowego - pyszota, polecam. Najpierw zamaczamy soczewiczke na 1h, mielimy orzechy lub kroimy na kawalki (nie musza byc za drobne), cebulke podgrzewamy na oleju, by puscila sok. W przypadku dodawania grzybow oraz warzyw - kroimy drobno i dusimy razem z cebula). Po godzinie namaczania soczewicy, starannie odlewamy wode i dodajemy zmielone, zmiazdzone lub krojone orzechy, koncentrat pomidorowy, bulke tarta, cebulke (i warzywa), wyciskamy czosnek, przyprawy, solimy, pieprzymy i juz! (w niektorych przepisach jest tez 1 jajko) Wklada sie do podluznej formy ugniatajac porzadnie - na 60-75 min w 190 stC. ~Gajka 2007-10-14 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pyszne i bardzo sycące! :)
martusiak 2014-09-11 21:37:38.656