7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa ziemniaczana z kapustą włoską

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Pyyycha! Hit sezonu - zupełnie się tego nie spodziewałam :) Gotowałam 2 razy pod rząd mimo, że za każdym razem robiłam zupę na 2 dni, czyli poniższe proporcje razy 8-10 ;D Myślę jednak, ze oprócz gałki sekretem sukcesu jest domowy bulion (*) - bez niego nie byłoby tak wspaniałego, pełnego smaku i aromatu. Ale kto wie, może na kostce też wyjdzie. Kto bardzo lubi ziemniaki powinien ich dać więcej. Dla mnie proporcje z przepisu są idealne, ale pominęłam wodę. Na 500g kapusty dałam 2-3 łyżeczki soli i ponad 1/2 startej gałki. Odrobina imbiru w proszku też pasuje.
(*) puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html
patrycccja 2013-01-10 11:46:27.891

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas