
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Muffiny bananowe- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie dałam cukru a i tak bardzo, bardzo słodkie. Cukier nie jest tu potrzebny. mimikra87 2016-06-02 17:51:24.289 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() robiłam je już kiedyś x lat temu, dziś była powtórka, są świetne. cukru dałam tylko łyżkę (trzcinowego), bo jadł je też mój 7-miesięczniak. następnym razem w ogóle nie dodam, tylko banany muszą być naprawdę dojrzałe i słodkie. mąka to pół na pół biała i pełnoziarnista pszenna. kusi mnie dodatek ryżowej - próbował ktoś? aha, dodałam też chlust mleka, bo ciasto było za gęste. majczi 2016-04-10 16:34:13.577
Upieklam je na przyjazd mojego brata weganina. Myslalam ze sam bedzie je jadł, bo ja wole pełnomleczne normalne. Spróbowałam i chyba nie upieklam juz innych. Dziękuję za przepis
~nora 2015-07-18 00:14:03.046
Jaką mąkę dodac? Zwykłą pszenną czy może byc np ryżowa,kukurydziana?
~aga 2015-02-18 13:48:00.273
Mistrzostwo świata!!!Nie ma smaczniejszych!!! Odkąd poznałam ten prosty, a jakże rewelacyjny przepis, już nie piekę innych :-) Caaała rodzina tylko o te prosi :-)
~Dorota 2014-12-31 13:59:56.716
Dziękuję za ten "elastyczny" przepis - ostatnio testuję sporo nowości, często niestety z mizernym (zakalcowatym) skutkiem, natomiast te muffinki wspaniale się udały.
Użyłam 4 spore banany, cukru mniej niż w przepisie, połowę mąki podmieniłam na pełną z komosy - muffinki pięknie wyrosły i bardzo smakowały całej wybrednej rodzinie. :-) ~Paulina 2014-10-14 14:58:40.197
OMG! Jakie one pyszne! :D Do 5 wielkich bananów nie dałam całej szklanki cukru (na drugi raz dam jeszcze ze 2łyżki mniej), ale za to ok.2 łyżek mleka kokosowego, a do drugiej części dodałam trochę karobu. Są obłędne :) W sumie ciasto jest tak dobre, że można je wyjadać z miski na surowo ;)
A podane z kleksem bitej "śmietany" kokosowej - niebo w gębie. agamaja 2014-08-14 18:33:39.316 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajny przepis, rzeczywiscie "podatny" na modyfikacje. :) Ale czy sody i soli nie jest ciut za duzo? Czy moze u mnie byly zbyt wyczuwalne, bo nie dodalam cukru? martusiak 2014-07-16 00:44:16.215 ![]() Niflheim 2014-07-13 23:46:24.064
Mieszamy mokre i suche składniki mikserem czy ręcznie?
~Nat 2014-07-13 15:40:36.34
Wyszły super, pomimo braku moich umiejętności. Nie miałam tylu bananów i dodałam starte jabłko. Pozdrawiam
~Patrycja 2014-02-19 21:02:28.108
Mniam, ale pyszne i nieźle urosły.
Zmieszałam białą mąkę i mąke razową i oczywiście pół szklanki cukru wystarcza w zupełności. Kawałki banana w środku (niedokładnie zmiażdżyłam) sprawiają, że smakuje jeszcze bardziej wyśmienicie! Polecam! Magfe 2014-01-31 20:14:20.248 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muffiny wyszły super. Uważam jednak, że szklanka cukru to za dużo i przy następnych zmniejszę do połowy. Ogólnie super przepis. ! człowiek 2013-07-19 21:17:11.132
Super przepis:) Robie dla mojego 11-miesiecznego maluszka w postaci ciasta:) Nie dodaje wcale cukru, za to troche cybamonu i na samych banankach tez sa przepyszne:) Bez jajek, bez mleka - odpowiednie nawet dla mojego malego alergika:) Przepis warty polecenia:)
~oliczek 2013-06-13 20:11:54.143
ile wyjdzie tak ok. muffinek z tej porcji ? :D
~noki20 2013-01-31 07:40:36.713
ale pyszne wyszly, bardzo bananowe :) dalam polowe cukru ale byly i tak bardzo slodkie. plasterek banana na wierzch obowiazkowo
aleksandra 2013-01-07 23:27:23.772
robię te muffiny przynajmniej raz w miesiącu, jak chcemy coś słodkiego i szybko.
cukier zmniejszyłam do 1/2 szklanki bo dojrzałe banany są bardzo słodkie, a ja jeszcze przeważnie polewam je czekoladą. czasem zamiast oleju daję 4-5 łyżek mleka sojowego i też wychodzą, ale są bardziej delikatne. muszę spróbować tę wersję z jabłkami jak ktoś poniżej pisał. acha, w zimie lubię dodać łyżkę cynamonu do suchych składników. cudownie pachnie podczas pieczenia. ~Marta 2013-01-06 11:28:38.847 ![]() Na wierzch / do środka dodaję także orzechy i kawałki bananów - to wersja bardziej "wypasiona" ;)) nanak 2013-01-02 15:48:14.053
Banany zastapiłam jabłkami prażonymi ze słoika i muffiny wyszły super. Zamiast sody dodałam proszek do pieczenia. Przepis genialny :)
Maranta 2012-11-19 07:58:45.782 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyszne! Przygotowanie ciasta zajęło mi może 10 minut, 30 minut się piekło, bomba! Ciasta wystarczyło na 6 dużych muffinek i 11 miniejszych. Rodzina wniebowzięta, na pewno będę je częściej piec :) Raszka 2012-11-03 16:03:43.204
ja dodalam gorzkiego kakao , przesmaczne !
~gucha 2012-10-27 21:33:00.786
mi wyszło, że łyżeczka soli to za dużo, ale poza tym całkiem dobre :))
~Misia 2012-08-03 12:50:12.438 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mistrzowskie! Dodałam trochę jagód i wyszły naprawdę super smaczne :) jagienka 2012-06-20 22:15:21.843
chyba najlepsze muffiny jakie w zyciu jadlam! (do srodka dodalam pol kostki weganskiej czekolady) przepis zapisany forever and ever dzieki :)
Namaste 2012-04-19 23:08:57.03
wygladaja tak smakowicie,ze postanowilam upiec,pierwszy raz! :) dzieki za komentarze,bo dodalam to i owo do przepisu-kakao,rodzynki,muesli i borowki amerykanskie :)
~Namaste 2012-04-19 20:04:08.106 ![]() MrAdelinek 2012-04-19 15:36:34.46 ![]() bo ostatnio jak robie muffinki to mnie jakis pech przesladuje - spiekaja sie na wierzhu a w srdoku jakby surowe mimo ze upieczone :/ mam tylko jednego banana a wiecej jablek i chcialabym sie dowiedziec czy z tego tez wyjdzie w srodku dobrze upieczona muffinka ? OpenWorld 2012-03-05 17:37:32.0
Piekę właśnie drugi raz muffiny, za pierwszym razem dałam pół szklanki cukru (ale jak dla mnie były i tak za słodkie), były pyszne nawet przepyszne a zniknęły w ciągu chwili, teraz robię z jednego banana i 2 jabłek i wyglądają cudnie. Nie jestem weganką a piekę bez jak i mleka bo syn jest uczulony, a żeby było śmiesznie komu dałam spróbować muffinki nawet tego braku nie zauważył :)
~Ania 2012-02-08 21:45:24.703
Do >>> absolutnie musi być jedno (duże) jajko ~BB <<<
Chyba pomyliłaś/pomyliłeś strony. Wyraźnie jest napisane, że przepis jest w kategorii "wegańskie", więc idź z tymi jajkami gdzie indziej. Absolutnie ;) najlepszy przepis na mufinki bananowe. Nie policzę ile razy je robiłam. Mało zmywania, szybko i zawsze wychodzą przepyszne. Po wielu modyfikacjach doszłam do mojej ulubionej wersji: 1,5 szklanki mąki razowej, 1/2 szklanki cukru (banany są bardzo słodkie), 2 łyżki mleka sojowego. Reszta jak w przepisie, sposób wykonania też, tylko wystarczy piec przez 15-20 minut. Po 30 minutach w moim piekarniku to by był węgiel :) Acha, ja też zwykle wkładam 1 okienko czekolady do środka każdej mufinki. Niebo w gębie. ~Olalalala 2011-12-17 13:19:41.611
żadne jajka nie są konieczne w tym przepisie.
dodałam 2 łyżki wody gazowanej do składników mokrych i do każdej mufinki do środka włożyłam kostkę gorzkiej czekolady. podczas pieczenia w domu pachnie bosssssssko. pięknie wyrosły, jedne z najlepszych mufinek jakie jadłam. następnym razem zmniejszę jednak ilość cukru, bo po zjedzeniu dwóch kompletnie się zasłodziłam. dzięki za przpis :) ~Marta 2011-10-10 12:31:10.62
Akurat - musi to na Rusi ;) Wegańskie muffinki są wypas. Są słodkie i wilgotne dzięki b.dojrzałym bananom i dodatkowi oleju - jak razowiec bananowy (puszka.pl/przepis/2447-razowiec_na_bananach_czyli_bananowe_ciasto_z_maki_razowej.html). Nie ma jedynie słusznego przepisu na muffinki, więc nie ściemniaj, że coś MUSI i to jeszcze ABSOLUTNIE ;)
~zeina 2011-06-24 20:31:00.983
absolutnie musi być jedno (duże) jajko i polecam mleko by mufinka była odpowiednio "nawilżona". na 250 g mąki polecam też 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki sody, ciasto jest wtedy pulchne i naprawdę pyszne
~BB 2011-06-24 15:55:13.534 ![]() sunflower_ren 2011-05-25 08:56:54.02
Bardzo dobry przepis! Tylko chyba trzeba dodać trochę więcej sody.
~Kasia 2011-03-27 19:48:36.864
Oczywiście że bez jajek. Takie wypieki naprawdę istnieją - nie do wszystkiego trzeba wrzucać jajka i mleko :)
~pat 2010-10-24 22:43:08.235
Czy ten przepis jest bez jajek?
~Elżbieta 2010-10-23 18:54:00.527
Muffinki pyszne, ale faktycznie bardzo słodkie, więc następnym razem dam tego cukru co najmniej o połowę mniej
pokonewka 2010-10-08 16:51:47.005 ![]() jazgottt 2010-10-06 21:31:52.007
W wersji z puree dyniowym (trochę więcej niż szklanka) zamiast bananów też wychodzą pyszne.
Tylko trzeba dodać ciut więcej cukru, bo dynia jest mniej słodka ;) ~Skrana 2010-09-19 20:21:14.813 ![]() patrycccja 2010-04-29 21:04:04.999 ![]() patrycccja 2010-04-29 20:39:23.533 ![]() mathilda 2010-04-29 19:22:22.001
fantastyczne! przepyszne! do połowy ciasta dodałam kakao i z cukrem-pudrem i kokosem wyszły mistrzowskie!
daje link do zdjęć bo nie posiadam konta img59.imageshack.us/i/vegan.jpg/ img442.imageshack.us/i/vegan2.jpg/ ~Matylda 2010-03-08 16:42:49.2 ![]() kornel87 2010-02-21 21:56:41.946 ![]() Musiałam je także piec dłużej przez co muffiny które były na drugim poziomie (bliżej płomienia) się spaliły. Vanja86 2010-01-29 21:46:48.209 ![]() tygrysek 2010-01-20 20:38:49.219
Hmmm, a jeśli chcę zrobić takie zwykłe muffiny, np. z jagodami, albo czekoladowe, to czym najlepiej zastąpić banany? Żeby wszystko wyrosło itd...
Bo już kiedyś robiłam babeczki bananowe i nie przypadły mi do gustu, smakowały trochę jak banany w cieście:/ Proszę o radę:| Olga 2009-05-21 01:09:38.595 ![]() szczurołapka 2009-05-18 18:58:57.105 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ankape 2016-06-24 08:33:40.458