7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Naleśniki szpinakowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Moje wyszły akuratne w konsystencji. Elastyczne i pyszne. Rozmrożony i odsączony szpinak uprzednio zblendowałam. Zjadłam z czerwonymi porzeczkami i cukrem cynamonowym (pycha!). Dzięki za przepis.
barianna 2013-07-05 15:25:23.92

zrobiłam naleśniki z tego przepisu, ale bez szpinaku i z odrobinę większą ilością wody, żeby wyrównać... i wyszły sztywne jak kartoniki, nie da się ich zrolować, można co najwyżej złożyć. :D są pyszne, ale dlaczego takie sztywne?
sonnentau 2012-12-18 14:49:15.31

swietny pomysł
agnmid 2012-04-10 13:40:04.753

Na wszelki wypadek zrobiłam z połową szklanki mąki razowej, a reszta biała. Wyszły trochę grubsze i bardziej delikatne..., raczej nie próbujcie tego w domu. ;)
Irokezik91 2010-09-01 23:18:46.042

Z jakiej mąki robiliście te naleśniki? Ja wcześniej robiłam z białej..., ale chce tym razem spróbować pół na pół z razową, wyjdą?
Irokezik91 2010-09-01 17:44:56.814

Pierwsze zrobiłam z farszem z pomidorów i cukinii, a drugie z pieczarkami i szpinakiem. Druga wersja zdecydowanie lepsza. :D
Irokezik91 2010-06-19 10:48:03.206

Ależ tu właśnie o wygląd a nie smak chodzi! :) Jeśli chcesz wzmocnić smak, to zwiekszyłabym ilość gałki i dodała pieprz ziołowy i czosnek granulowany. Ale tak naprawdę to sedno smaku tkwi w farszu - nie ma powodu żeby nie był szpinakowy, najlepiej z suszonymi pomidorami - puszka.pl/przepis/5140-farsz-szpinak_tofu_i_pomidory_suszone.html - mniam!
~pat 2010-06-17 10:46:49.178

Za słabo czuć ten szpinak, muszę pokombinować jak tu ulepszyć ten przepis, bo naleśniki świetnie wyglądają.
Irokezik91 2010-06-17 08:12:07.368

Znalazłam ten przepis na stronie Vegavani i -żeby było zabawniej - też użyłam jako farszu tego samego twarożku śniadaniowego. Potwierdzam: było bardzo dobre. Ponieważ używam dużo przypraw, do ciasta naleśnikowego dodałam to, co nieodłącznie kojarzy mi się ze szpinakiem: pieprz, czosnek (suszony) oraz koperek i natkę (też suszone, ale można pewnie i świeże). Wypróbowałam też jako farsz bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi), również było całkiem, całkiem:)
MagdaM 2010-05-22 14:59:08.974

Mi smakuje :}.
Do tego proponuje jakiś pikantny sos bo inaczej zrobi się mdłe. :)
~Element 2010-02-06 09:55:04.323

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas