7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu- Komentarze do przepisu -
W moim przypadku po 45 minutach zdecydowanie wymagał dopieczenia. Również dodałem dodatkowo nieco płatków owsianych i wszystko kilkukrotnie zmieliłem (zależało mi na jednorodnej konsystencji). Pasztet smakował zarówno mnie, jak i niewegetariańskiej rodzince, a to dobry znak ;) Polecam. A, warto poeksperymentować z przyprawami :)
~Jaskier 2012-04-09 10:11:14.263
Ja mam zawsze problem z doprawieniem. Czy ktoś może podać z grubsza ilość przypraw w łyżeczkach?
samasia 2011-12-18 09:18:33.477
Wspaniały przepis.
Dziś upiekłem pasztet. Trzymałem się dokładnie proporcji. Soczewicę zrobiłem wg przepisu pat: puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html Nie miałem czerwonej cebuli i soczewicy, użyłem więc dwóch białych cebul i zielonej soczewicy. Zamiast jajka dałem ok 2-3 łyżek mąki ziemniaczanej. Dodałem kapkę oleju. Przyprawiłem naprawdę pożądnie - rzeczywiście nadało to pasztetowi charakteru :) Jakby co, tutaj znajdziecie różne sposoby na zastąpienie jajka (mi jednak żaden nie wydał się odpowiedni do tego pasztetu): vegweb.com/index.php?topic=7678.0 Mój pasztet wcale się nie rozpada - jest wręcz odrobinę zbyt wilgotny (mam nadzieję, że nie jest niedopieczony - siedział w piekarniku 45 min...). Może w lodówce stężeje. Podsumowując: świetny przepis i przepyszny pasztet! Nie bójcie się mocno doprawić! ssvenson 2011-06-21 23:26:55.751
Mi też się rozlatuje, następnym razem możesz dodać siemię lniane lub płatki owsiane, podobno działa, ja jeszcze nie próbowałam
ryfka 2009-12-23 16:26:37.542
Pasztecik wypas wczoraj zrobilem 1 raz, tylko mam pytanie do kogos kto to robil bo przy krojeniu mi sie rozlatuje strasznie suche wyszlo wie ktos moze dlaczego??
xulix 2009-12-23 13:42:57.797
hej mam pytanie bo tutaj nie jest sprecyzowane jakie to ma byc tofu?? wedzone marynowane naturalne?? Czy to wg uznania swojego sie daje??
~uli 2009-06-25 15:28:14.804 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ale nie wyobrażam sobie opcji z miksowaniem składników. Sama przemieliłam wszystko 2 razy przez maszynkę i dzięki temu konsystencja była gładka i jednolita. Tofu zamieniłam na płatki owsiane.
~KATI 2013-12-23 18:45:06.131