
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :)- Komentarze do przepisu -
czy ciasto można przechować w lodówce do następnego dnia?
~Agata 2015-08-13 15:05:03.503
Jeeeee :) moje pierwsze pierogi wyszly perfecto idealo :)) dziekuje za przepis :)
~bezimienna 2015-01-21 12:44:23.737 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciasto zrobiła moja mama, kiedy miałam być u niej na obiedzie. Wyszło wyśmienite, o wiele lepsze niż te z jajkami, które robiła zazwyczaj i była to opinia całej rodziny. Ciasto jest miękkie, pierogi nie rozklejają się podczas gotowania. Od teraz to będzie nasz przepis na ciasto na pierogi:). zielenina 2014-02-22 22:17:20.235 ![]() Malwua 2013-12-27 16:46:23.499 ![]() Malwua 2013-12-21 22:52:01.68
Doskonale ciasto! Farszu nie probowalam - lubie improwizacje
~Monika 2013-09-16 17:44:46.93
Ciasto sie klei,rozrywa a po ugotowaniu jest sine i smakuje okropnie,nie polecam
~marta 2013-03-23 12:28:10.328
Aniu - przeczytaj sobie w jaki sposób pierogi zamraża autorka tego przepisu: puszka.pl/przepis/5813-pierogi_ruskie_praktycznie_bez_wyrabiania-precyzyjne_proporcje.html
Iwo-na 2012-12-19 22:31:32.521
a jeśli będę chciała zamrozić pierogi to jak mogę to zrobić? Ostatnio jak zamroziłam to się wszystkie posklejały i nic z nich nie wyszło po ugotowaniu...
~Ania :) 2012-12-19 22:11:48.955
Zrobilam pierogi wg tego przepisu takze z bialej maki (dla gosci) i ciasto wyszlo wspaniale! Jestem zachwycona prostota przygotowania, elastycznoscia i miekkoscia ciasta. Przepis jest po prostu genialny!
Iwo-na 2012-04-11 20:49:55.33
Uzywam zawsze swiezo zmielonej maki razowej. Pierogi lub makaron z tej maki wychodzily mi twarde, nawet bardzo, walkowanie bylo ciezkie. Zmienilo sie to na lepsze od kiedy znalazlam ten przepis :-) Robie je teraz w proporcjach skladnikow z tego przepisu, ale jeszcze dodatkowo po wymieszaniu lyzka odstawiam ciasto pod przykryciem na pol godziny (pomysl z przepisu: puszka.pl/przepis/5813-pierogi_ruskie_praktycznie_bez_wyrabiania-precyzyjne_proporcje.html ). Po tym czasie ciasto wyrabiam, dodajac juz zimnej wody, jesli to konieczne.
I tak moge cieszyc sie pelnoziarnistymi pierogami, samosami i domowym makaronem :-) Dziekuje! Iwo-na 2012-03-04 19:09:42.483
dzisiaj zrobiłam pierwszy raz pierogi i użyłam właśnie tego przepisu , wyszły przepyszne , żaden się nie rozkleił a muszę jeszcze dodać że ciasto zrobiłam z mąki razowej
chr 2011-12-06 11:47:41.963
pychotka:-) skorzystałam tylko z przepisu na ciasto ( farsz robiłam ze szpinaku) i były przepyszne:-) ten przepis na stałe wchodzi do mojego repertuaru!!! Dziękuję:-)
wideraka 2011-10-14 18:10:07.388 ![]() Zanetak 2011-08-29 21:48:48.336 ![]() Zanetak 2011-08-28 21:17:50.979 ![]() patrycccja 2011-08-18 16:14:16.973 ![]() Bo chcialabym zrobic wersje zdrowsza i zrobić z troche ciemniejszej ale niewiem dokladnie z jakiej i czy wyjdzie to ciasto z takiej maki ? slyszalam tez ze mozna dac odrobine maki sojowej -ponoc ciasto sie bedzie lepiej lepic ? Wie ktos czy to prawda ? OpenWorld 2011-08-18 13:19:52.59 ![]() lolituma 2010-12-25 17:14:22.759
No własnie nie wiem, albo wychodzi trawde jak skała, albo plajtowate...dzisiaj bede trzymala sie tego przepisu a potem się wypowiem...
~ruda 2010-12-24 10:52:58.58 ![]() patrycccja 2010-12-21 17:08:59.758 ![]() vegavani_com 2010-12-21 16:09:02.984
ja polecam jeszcze zamiast przykrywania ciasta ściereczką wsadzenie go do foliowego worka, ciasto się tak jakby 'poci' i jest bardzo mięciutkie
~e 2010-12-21 15:24:06.596
jak zrobić zeby były naprawde mięciutkie? mi zawsze wychodza twarde!!!
~ruda 2010-12-21 15:22:24.764 ![]() Matik 2010-12-17 16:32:19.833 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2015-08-14 10:34:54.053