7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bulion / wywar z białych szparagów (a właściwie obierek)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Nie spodziewałam się, że z obierek można zrobić bulion. Smakuje świetnie! Posłużył mi jako baza do zupy pomidorowej oraz do beszamelu.
nasse 2013-06-16 16:39:23.836

Ja nie umiem tak ładnie obrać szparagów =< A może moje po prostu były jakieś nie teges ;]
Mia 2013-05-08 13:44:31.979

Kurka, jak ciężko jest wymyślić coś, czego jeszcze nikt inny wcześniej nie wymyślił ;) Iwo-na, może dodać przepis na ten beszamel normalnie, a nie w komentarzach? Więcej osób wtedy skorzysta :)
patrycccja 2012-02-09 13:03:47.923

Kucharz w restauracji, w ktorej pracowalam gotowal na tym bulionie zupe-krem szparagowa. Mozna ja ugotowac podobnie jak ten sos, dodajac troche mniej maki, pomijajac sok z cytryny i galke, a dodajac garsc pokrojonych w talarki szparagow.
Iwo-na 2012-02-08 19:09:40.138

Znam to z niemieckiej kuchni. Na takim bulionie swietny jest sos beszamelowy, a la holenderski, ktory wspaniale pasuje wlasnie do szparagow! Wersaja weganska: puszka.pl/przepis/6816-sos_beszamelowy_do_szparagow_i_zupa-krem_szparagowa.html
Kiedys zaprosilam moja niemiecka rodzine na obiad i zaserwowalam szparagi wlasnie z tym sosem - wszyscy byli zachwyceni, a to nielada wyczyn u zajadajacych sie szparagami Niemcow.
Iwo-na 2012-02-08 19:06:04.435

ty to masz leb, Patrycjo :)
puposzyja 2011-06-22 20:35:39.253

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas