7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Bulion / wywar z białych szparagów (a właściwie obierek)- Komentarze do przepisu -
Ja nie umiem tak ładnie obrać szparagów =< A może moje po prostu były jakieś nie teges ;]
Mia 2013-05-08 13:44:31.979
Kurka, jak ciężko jest wymyślić coś, czego jeszcze nikt inny wcześniej nie wymyślił ;) Iwo-na, może dodać przepis na ten beszamel normalnie, a nie w komentarzach? Więcej osób wtedy skorzysta :)
patrycccja 2012-02-09 13:03:47.923
Kucharz w restauracji, w ktorej pracowalam gotowal na tym bulionie zupe-krem szparagowa. Mozna ja ugotowac podobnie jak ten sos, dodajac troche mniej maki, pomijajac sok z cytryny i galke, a dodajac garsc pokrojonych w talarki szparagow.
Iwo-na 2012-02-08 19:09:40.138
Znam to z niemieckiej kuchni. Na takim bulionie swietny jest sos beszamelowy, a la holenderski, ktory wspaniale pasuje wlasnie do szparagow! Wersaja weganska: puszka.pl/przepis/6816-sos_beszamelowy_do_szparagow_i_zupa-krem_szparagowa.html
Kiedys zaprosilam moja niemiecka rodzine na obiad i zaserwowalam szparagi wlasnie z tym sosem - wszyscy byli zachwyceni, a to nielada wyczyn u zajadajacych sie szparagami Niemcow. Iwo-na 2012-02-08 19:06:04.435 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Nie spodziewałam się, że z obierek można zrobić bulion. Smakuje świetnie! Posłużył mi jako baza do zupy pomidorowej oraz do beszamelu.
nasse 2013-06-16 16:39:23.836