
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Warzywny bulion instant- Komentarze do przepisu -![]() Kociabanda 2014-08-12 15:09:41.561 ![]() ryfka 2014-08-11 12:22:43.64 ![]() Kociabanda 2014-08-11 00:40:06.383 ![]() patrycccja 2013-01-11 11:04:36.001
mam pytanie, czy warzywa miksuje i zasalam na surowo, czy wpierw potrzeba jakiejś obróbki termicznej??? Bardzo p4kosze o o pomoc, chciałem dzisiaj zrobić ale stoję w martwym punkcie.
mtymczak 2013-01-11 09:10:34.097 ![]() Użyłam troszkę innych składników - chodziło mi przede wszystkim, żeby mieć bazę pod rosół, bo jest najbardziej uniwersalna i pasuje do wszystkiego. Nie dodawałam szczypiorku ani czosnku (wiem, że niektórzy lubią czosnek w rosole, ale mi to nie pasuje). Dodałam korzeń pietruszki i więcej swieżych ziół dla aromatu: koperek, rozmaryn, tymianek. Genialne do zup, ale też do wszelkiego rodzaju sosów, jednogarnkowców, ciepłych dodatków warzywnych, pasztetów.. Ogólnie gorąco polecam :) ryfka 2012-08-25 13:00:25.494 ![]() Mogło mi chodzić o szczypior czosnkowy też, bo zdarza mi się używać, ale to już wtedy szczypior i/lub czosnek można odłożyć ;) Luna7 2012-08-07 16:35:11.803 ![]() majczi 2012-08-06 14:43:28.084 ![]() Można zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W żadnym razie nie pasteryzować, ale mrozić można. Przechowuje się jednak najlepiej surowe w lodówce (jest dość dobrze nasolone, to wytrzymuje ładnie :)). Luna7 2012-08-06 12:43:04.067
Czy dobrze rozumiem, że warzywa miksujemy surowe zupełnie? Wychodzi taka salsa, pasta, coś takiego? :) Trzeba to pasteryzować, bądź mrozić?
~kamila 2012-08-04 13:18:35.846 ![]() Luna7 2012-05-02 05:56:41.648
Przepis brzmi swietnie! Dla wszystkich ktorzy zwracaja uwage na to co jedza i nie korzystaja z gotowych bulionow, ktore najczesciej zawieraja glutaminian i/lub srodki konserwujace, no i sa wysoko przetworzonym produktem, bulion ten bedzie dobra alternatywa. Jesli uzyje sie soli himalajskiej lub chocby kamiennej, niejodowanej to nie trzeba AZ tak przejmowac sie duza zawartoscia soli :-) Mysle, ze bulionik mozna wzbogacac i zmieniac skladniki wedlug wlasnych upodoban - jest duzo mozliwosci.
Iwo-na 2012-05-02 00:14:27.389 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
zrobiłam w ubiegłym roku, niestety, trochę mało, w tym zrobię podwójną porcję. Polecam wszystkim, pycha! Wrzucałam do zup, sosów....
hikora 2018-05-05 20:27:02.122