Rewelacyjny. Idealny na pizzę czy zapiekanki dla tych, którym nie uśmiecha się wydać kilkanaście złoty na kostkę wegańskiego sera. Im dłuższe wiórki cukinii utrzemy na tarce, tym bardziej będzie się ciągnął. Polecam wypróbować!
Kuchnia japońska. "Okonomiyaki" znaczy tyle co "smaż, co chcesz". Moja wersja składa się zasadniczo z poszatkowanej kapusty i kiełków mung (mój dodatek) w cieście naleśnikowym. Potrawa nie tyle wiosenna, co całoroczna. Do tego można zużyć resztki z innych potraw, więc ekonomiczna...
Onigiri to popularna potrawa z Japonii. Jest zrobione z ryżu uformowanego w trójkątny lub owalny kształt, czasami zawinięte w nori. Obecnie onigiri jest jedną z popularniejszych przekąsek w Japonii. Służy często jako prowiant na drogę.
Według mnie najlepsza, idealna owsianka to taka, jaką robiła moja mama - gęsta, kleista i odpowiednio słona. Wtedy jest pycha :) Proporcje są zasadniczo takie same jak przy robieniu manny na mleku, tyle że płatków dajemy 2 razy tyle co kaszy - łatwo zapamiętać :)
Pączki można polewać czekoladą albo cukrem pudrem lub lukrem zrobionym ze zmielonego cukru nierafinowanego np. z kandyzowanymi skórkami pomarańczy - pycha.
Wiem, że to nie jest najzdrowsze - ale za to jakie pyszne...
Smacznego! Go Vegan!
Puszczyk: "Polecam - wilgotny i smakowity. :-)"
Dżo: "Pasztet jest wyśmienity, na dowód dodam, że przepis na niego po uprzedniej degustacji musiałam podać "jedzącym inaczej" u mnie w pracy, którym baaardzooo smakował :D"
Hatamiijoga: "Wyszedł znakomity! Zrobiłam go bardzo dużo i obdzieliłam połowę rodziny. Byli zachwyceni i proszą o jeszcze. Dzięki! :D"