Sushi nasze ulubione - z awokado, marynowaną białą rzodkwią i papryką
Robię sushi od 3 lat - dosyć szybko ustaliliśmy naszą ulubioną wersję i... tak zostało :) Uwielbiam te wszystkie kontrastujące smaki i tekstury. Nie chwaląc się (nadmiernie) są tacy, którzy wolą przyjść do nas niż do "suszarni" ;D. Zapraszając gości robimy jako starterek
zupę miso - polecam.
Nie myślcie tylko, że ten przepis Was przerasta! Jest długi, bo dość szczegółowy :) Do przygotowania sushi konieczna jest specjalna, bambusowa mata (5-15 zł). Oprócz tego bardzo pomocny jest dobry, ostry nóż. Czym ostrzejszy, tym sprawniej pójdzie nam praca. Oczywiście wcale nie musi to być specjalny, japoński nóż :) chociaż takie są najostrzejsze. My używamy noża szefa kuchni (duży, proste ostrze), ale średni, ostry nóż z ząbkami też daje radę.