7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z pestek dyni i cebuli

Ania D.: "Delikatna i smaczna pasta. Dla mnie wspaniała."
Podpisuje się pod tym :)


Średnia ocena: [4.25 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [8]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3/4 szklanki pestek z dyni
2 większe cebule
olej
sól

Przygotowanie:

Pestki zalać gorącą wodą na kilka godzin. Cebulę zeszklić na oleju. Zmiksować lub zemleć składniki, doprawić do smaku solą.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-09-08 19:06:15.694
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zrobiłam :) pestek nie namaczałam, tylko zmieliłam na pył i zmiksowałam z cebulą. najpierw konsystencja przypominała klej, ale dodałam troszkę wody i już było ok :) pasta wyszła w smaku dość... nijaka. sama jest smaczna, ale ciężko ją poczuć na kanapce. dobra pasta awaryjna.
majczi 2015-06-27 20:37:57.686

moze jako farsz do nalesnikow?:)
~megi_grabo 2014-02-21 10:53:01.526

Pychota i w wersji z mniejszą ilością przypraw i jako ostrzejszy dodatek
~Kaka 2013-03-17 11:31:45.134

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką (wegańska)
Pasztet z pestkami dyni (wegańska)
Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska)
Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege)
Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni (wegańska)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Kotlety gryczano-soczewicowe z porem i pestkami dyni (wegańska)
Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska)
Pesto z rukoli z pestkami dyni i ziemniakiem (wegańska)
Ser fermentowany z migdałów i pestek dyni + śmietanka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas