Basia: "U moich teściów na święta zawsze jest gar kisielu i gar kompotu z suszu. Piją na przemian te napitki, objadają się jak to w Polsce bywa i problemów z przejedzenia nie mają, bo te napoje dobrze wpływają na trawienie."
Bardzo prosty, szybki i tani deser. Przepis na krem zbożowy - baza pochodzi z książki "Kuchnia makrobiotyczna" Stanisławy Olko. Krem może mieć właściwie dowolny smak, polecam moją wersję kokosowo-migdałową.
Przepis z drugiej edycji Ciasto w miasto w Łodzi. Tym kremem można przełożyć dowolny biszkopt, najlepiej kakaowy - np. ten z przepisu na tort bezjajomlek (zamiast karobu może byc oczywiście kakao).
Ten tort lodowy skradł serca moich mięsożerców! Idealny na letnie przyjęcia (i nie tylko). Konsystencja i smaki warstw idealnie ze sobą współgrają. Kremowy orzechowy wierzch, orzechowe wypełnienie z drobinkami orzeszków i czekoladowo-orzechowy słodko-słony spód jak polewa. Tort wszedł na stałe do repertuaru ;-)