7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Strogonow wegański (wegańska) zrobiłam ze świeżym imbirem i ostrym korniszonkiem. pycha. herbata 2013-02-14 20:33:44.053 Mleko sojowe (wegańska) Pytanie: ile można takie mleko przechowywać? Vastaya 2013-02-14 15:45:27.885 Mleko sojowe (wegańska) Dodałam 1 łyżeczkę stewii i wyszło wspaniałe :) Cedziłam przez ściereczkę, a i tak jakimś cudem nieco fusów przelazło, ale to wcale na złe nie wyszło. Ogółem: Mniam! Vastaya 2013-02-14 15:44:14.179 Buraczkowe ravioli z orzechowym nadzieniem (wegańska & RAW) Cudne zdjęcie! Skusiłabym się, ale akurat mam same małe buraczki... więc może kiedyś. Formą częściowo przypominają ravioli, ale sposobem przygotowania znacznie odbiegają... ;) Luna7 2013-02-14 11:12:13.804 Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Jest genialny i wyszedł przy pierwszym podejściu. Na próbę zrobiłam z połowy porcji i dałam więcej czosnku-wyszło rewelacyjnie-wyjedzony łyżeczkami. basiek 2013-02-14 09:19:40.575 Pączki wegańskie (wegańska) Robiłam w wersji beglutenowej, czyli mąka gryczana, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana i mąka jaglana. Wyszły pyszne i bardzo dziękuję za pyszny przepis :-) Euphoria 2013-02-13 22:28:10.383 Sos paprykowo-ziołowy (do kopytek i innych klusek) (wegańska) Bananusiek, skorzystałam z Twojego przepisu, ale zmodyfikowałam go zgodnie z zawartością mojej lodówki na ten czas :-) Mój sos składał się z trzech cebul, 1 żółtej papryki, połówki czerwonej, butelki przecieru pomidorowego i przypraw (pieprz czarny, sól, papryka ostra, tymianek, zioła prowansalskie, bazylia). Oczywiście wszystko zmiksowane na koniec. Użyłam go do kopytek z tego przepisu: puszka.pl/przepis/6972-zielone_kopytka.html#komentarze Dziękuję za przepis :-) Euphoria 2013-02-13 22:23:32.647 Zielone kopytka (ovo-wege) Koralina! Pomysł z dodaniem brokuła świetny! Zrobiłam z 2 kg ziemniaków (ugotowałam je w łupinach i po obraniu zmieliłam) i 1 dużego brokuła (ugotowałam na parze i zmieliłam razem z ziemniakami). Mąkę użyłam kukurydzianą i ziemniaczaną (bo jestem bezglutenowcem)i dodałam 4 malutkie jajka (nie zamierzałam, ale już czasu było za mało na kombinowanie bez nich). Przyprawiłam solą, tymiankiem, gałką muszkatołową, kolendrą i pietruszką suszoną. W smaku wyszły wspaniałe, ale jajek było za dużo, a mąki za mało. Dlatego były trochę za miękkie. Całość polałam sosem inspirowanym tym przepisem: puszka.pl/przepis/4847-sos_paprykowo-ziolowy_do_kopytek_i_innych_klusek_.html. Mój sos składał się z trzech cebul, 1 żółtej papryki, połówki czerwonej, butelki przecieru pomidorowego i przypraw (pieprz czarny, sól, papryka ostra, tymianek, zioła prowansalskie, bazylia). Dziękuję za przepis :-) Euphoria 2013-02-13 22:21:32.152 Ekspresowe razowe racuszki bananowe (lakto-wege) jasne, można zastąpić jogurtem sojowym. zielenina_blog 2013-02-13 19:19:12.665 Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami (wegańska) wierzę, ale ja sezonowo i lokalnie jadę ;-) zielenina_blog 2013-02-13 19:17:39.416 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) Tak jak podane przy składnikach: "TORTOWNICA O ŚREDNICY 21-23 CM LUB INNA FORMA O PODOBNEJ POWIERZCHNI" :) patrycccja 2013-02-13 17:07:11.767 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) A jaka powinna być wielkość formy??:) ~Waarzywko 2013-02-13 12:45:59.734 Pa jun - koreańskie naleśniki ze szczypiorkiem i papryką (wegańska) Pycha! I naleśniki, i sos! Tylko ja robiłam na odwrót, najpierw lałam ciasto, a na to układałam szczypiorek i paprykę, jak wychodziło troszkę za dużo, to dawałam jeszcze nieco ciasta, a potem przewracałam. Za mąkę sojową czy kukurydzianą dałam ziemniaczaną. Luna7 2013-02-12 19:28:34.874 Orientalne "spaghetti" sojowe z brokułem, papryką i topinamburem (lub bez) (wegańska) Niczego sobie ;) Luna7 2013-02-12 17:42:11.162 Paella wegetariańska z papryką i pieczarkami (zapiekana) (wegańska) Co sprawia, że myslisz, że to bardziej risotto niż paella? No bo czym one w zasadzie się różnią, poza tym, że jedno z nich pochodzi z Włoch, a drugie z Hiszpanii? I w jednym i w drugim daniu występuje spora dowolnosć, jesli chodzi o dobierane składniki, gatunki ryżu arborio i paella są bardzo do siebie podobne. Różnica tkwi głównie w przyprawach i sposobie przygotowania, przy czym risotto to danie stworzone po to, aby podawać je szybko, a paella wymaga dłuższego procesu przechodzenia się smaków (stąd to zapiekanie). Zaleca się nawet, żeby jesc paellę tylko lekko ciepłą, nie gorącą, aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Co do kostki rosołowej, to, mimo że nie używam ich odkąd pierwszy raz zrobiłam domowy bulion, nie uważam, aby było to jakies przestępstwo. Środki, które negatywnie oddziaływują na twój organizm znajdziesz nawet w warzywach kupowanych na bazarku. Nie unikniesz tego, dopóki nie produkujesz sam całego pożywienia jakie zjadasz. Nie popadajmy więc w przesadę.. ryfka 2013-02-12 15:17:25.061 Naleśniki ruskie (wegańska) Mniam :) Raisa 2013-02-12 14:10:26.742 Hummus (wegańska) U mnie proporcje jak zwykle były "na oko", nie użyłam soku z cytryny, tahini dałam dośc sporo, jadłam to pierwszy raz w życiu i było booooskie:). ~Paula 2013-02-11 22:54:16.221 Pasta słonecznikowa (wegańska) Super jest dodac trochę namoczonych orzechów, np. nerkowców i włoskich (właśnie tych użyłam, bo się szybko namaczają). ~Paula 2013-02-11 22:52:24.214 Faworki wegańskie (wegańska) a moje byly z weganskim jogurtem (kwaskowy) olejem i lyzka malinowki :) ~zuzi_a 2013-02-11 21:21:19.622 Pizza viA kOzA (lakto-ovo-wege) Zjedzona jako obiado-kolacja. Dziękuję za przepis. Świetna! ~ania 2013-02-11 20:35:25.954 Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska) Masz rację, powinno być 100g. Odszukałam przepis, żeby się upewnić. Już poprawione. patrycccja 2013-02-11 19:12:18.982 Pasta z płatków owsianych, marchwi i selera (wegańska) Świetna pasta, także robię po raz kolejny. ~Ania 2013-02-11 18:36:59.538 Kakaowy krem z nerkowców (wegańska & RAW) Zamawiam masło kakaowe i robię jak najszybciej! :D Nula 2013-02-11 00:26:52.637 Sałatka ryżowa (jak Tabouleh, ale z ryżem) (wegańska) Bardzo mi smakowała, zrobię ją jeszcze nie raz :) Nula 2013-02-11 00:11:34.053 Egzotyczny dżem cytrynowo-truskawkowy dla mamy (wegańska) Wygląda wspaniale i na pewno tak smakuje. Zrobię latem :) Nula 2013-02-11 00:10:02.387 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |