7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pyszne, potrójnie migdałowe kwadraty z dżemem i kruszonkąBez mleka, jaj i glutenu. Trafiłam na ten przepis przypadkiem i od razu wiedziałam, że będzie pyszne! Ciasto prawie z samych migdałów - cienkie, ale nie kruche. Bez dodatku oleju czy innego tłuszczu (ten z migdałów w zupełności wystarczy). Przełożone dżemem lub musem z owoców, a na górze migdałowa kruszonka... no po prostu ideał! :)
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na formę 20 x 20cm (można też wylepić połowę dużej blachy)1,5 szkl. migdałów w skórkach, zmielonych na mąkę (lub 1,5 szkl. + 2 łyżki gotowej mąki migdałowej)
1/4 szkl. mąki z brązowego ryżu (ja zmieliłam w młynku do kawy biały ryż z 2 łyżkami płatków owsianych) 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (tak jest - zmieliłam siemię w młynku :) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. masła migdałowego (polecam zrobienie samemu) 6 łyżek słodu z agawy lub 7 dość płaskich łyżek słodu ryżowego lub innego neutralnego lub owocowego w smaku (syrop klonowy też jest ok) [*] max. 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego 1 szkl. słodkiego, lekko kwaskowego dżemu, najlepiej domowego - np. truskawkowego, brzoskwiniowego LUB ok. 3 szkl. świeżych lub mrożonych owoców + 1-2 łyżki cukru + ew. odrobina żelfixu lub pektyny, żeby na szybko wykonać taki dżem samemu (zob. też. ekspresowy dżem truskawkowy) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska)Szpinak do kwadratu (lakto-wege) Kwadraty jogurtowo-amarantusowe z rodzynkami (lakto-wege) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege) Muffiny waniliowe z dżemem (ovo-wege) Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń) Drożdżówka wegańska z kruszonką (wegańska) Kasza manna po studencku (z dżemem) (wegańska) Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |