7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kolorowa chińszczyzna z makaronem sojowym lub ryżowymZrobiłam to danie z głowy, w ramach sprzątania resztek po spring rolls. Wyszło przepyszne! Przepis doskonale nadaje się do modyfikacji - zarówno jeśli chodzi o dobór warzyw jak i przypraw. Z podobnych potraw kojarzy mi się warzywne Lo Men - proste danie orientalne czy nudle z warzywami w tajskim stylu.
Średnia ocena:
[4.75
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:makaron ryżowy lub sojowy
garść grzybów mun 1 marchewka 1 cebula 1/4 sporej kapusty pekińskiej 1/2 papryki 1 średnia cukinia ew. trochę sezamu sos sojowy - 2 łyżki słodki sos chili - 1 łyżka ew. ocet ryżowy - 1/2 łyżki 1 cm świeżego imbiru lub kilka kropel oleju imbirowego ew. olej sezamowy (genialny, uwielbiam!) + ew. garść orzechów ziemnych (solonych lub nie) do posypania Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chińszczyzna z makaronem lub ryżem (wegańska)Sałatka "Chiński mur" (z makaronem sojowym lub ryżowym) (wegańska) Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska) Sałatka chili z makaronu sojowego lub ryżowego, czyli pycha danie (wegańska) Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw (wegańska) Kolorowa sałatka ryżowa z czerwoną fasolką, jajkami i curry (ovo-wege) Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi (wegańska) Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska) Makaron razowy z sojowym pesto (wegańska) Chińszczyzna po polsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2015-03-09 12:30:45.699