7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonemMożna zrobić dżem z samych borówek, można też z gruszkami lub jabłkami. Można też dla ciekawszego aromatu dodać cynamon... a jak mamy ochotę, to również goździki. Będzie ciekawie i aromatycznie! :) Idealnie do placków, racuchów, naleśników...
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na 1 dżemówkę (czyli średni słoik)borówka brusznica – około 2 szklanki
słodkie jabłka – 2 sztuki czerwone porzeczki – około 1 szklanki (można pominąć zmniejszając też ilość cukru) cukier – niecała szklanka cynamon – 1 łyżeczka goździki – 3 sztuki woda – około 1/3 szklanki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Dżem i sos z borówki brusznicy (czerwonej) (wegańska)Borówka brusznica (czerwona) aromatycznie i nieco pikantnie - chutney z jabłkami (wegańska) Placki z jabłkami i cynamonem (wegańska) Makaron z prażonymi jabłkami i cynamonem (wegańska) Dżem z dyni z jabłkami i gruszkami (pieczony lub duszony) (wegańska) Salsa z czerwonych borówek z gruszką, cynamonem i chili (wegańska) Barszcz czerwony rarytas z grzybami, jabłkami i sokiem buraczanym (wegańska) Deser: borówki z melonem w imbirowo-cytrusowej "glazurze" (wegańska) Dżem mirabelkowy (wegańska) Idealny dżem malinowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Z podwójnej porcji wyszło mi 5 słoiczków po 200 ml.
patrycccja 2012-09-02 13:33:30.897