7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Borówka brusznica (czerwona) aromatycznie i nieco pikantnie - chutney z jabłkamiByło grzecznie i tradycyjnie. Było aromatycznie i ciekawie. Tym razem będzie intensywnie aromatycznie i nieco pikantnie! :) Kojarzycie sosy z żurawiny? Słodko-kwaśne, bogate w smaku. To ubogi kuzyn chutney'ów ;) Chutneye są owocowe, słodkie, kwaskowe i aromatyczne zarazem :) A do tego mogą być mniej lub bardziej pikantne.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 5 słoiczków o pojemności 180 ml4 szklanki jabłek
2 szklanki borówki brusznicy (czerwonej) 2 duże cebule (1 szklanka po pokrojeniu) do wyboru: - 4 garście czerwonych porzeczek + ew. kilka łyżek octu - 1/2 szklanki octu jabłkowego - 1/2 szklanki octu z czerwonego wina 2 łyżki startego imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku ew. 1 łyżeczka zmielonych goździków ew. chili - szczypta lub łyżka ;) 2/3 szklanki brązowego cukru (ja używam biały, choć nie ma tego aromatu) 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonem (wegańska)Dżem i sos z borówki brusznicy (czerwonej) (wegańska) Chutney z czerwonej cebuli i jabłek (wegańska) Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska) Deser: jabłko-borówka (wegańska) Barszcz czerwony rarytas z grzybami, jabłkami i sokiem buraczanym (wegańska) Deser: banan - borówka - malina (wegańska) Chutney z pomidorów (wegańska) Chutney brzoskwiniowy (wegańska) Chutney z gruszek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |