
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Prażny syr tofu (smażony ser tofu)- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Własnie zrobiłam- bardzo smaczne!. Ja panierowałam w mące razowej i podałam na sałatce. Polecam :) Ivett 2015-02-16 18:09:26.076 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Robiłem z naturalnego tofu, z ryżem i pomidorami z bazylią. Wyszło całkiem smaczne, ale mam wrażenie, że za bardzo przechodzi smakiem smażonej bułki. Największa zaleta to szybkość przygotowania. W trakcie, jak gotuje się ryż można zamarynować, usmażyć i pokroić pomidorki, więc mamy świeży obiad zrobiony w 15-20 minut. qawa 2015-01-18 13:03:51.286
Przepis przepyszny ! również dodałam pieprz, carry oraz zioła pr., sosu użyłam sojowego takiego zwyczajnego. Cudo ! ;)))))
~Olinka 2014-07-17 23:27:50.141 ![]() Dana 2014-05-26 14:19:58.737
zrobiłam z marynowanego tofu, skropiłam kilkunastoma kroplami sosu sojowego grzybowego, doprawiłam pieprzem, curry i ziołami prowansalskimi. Obtoczyłam w bułce tartej. Jakie to proste, szybkie i pyyyszne! :)
~Kasia 2014-01-03 17:32:03.088
O, jutrzejszy obiadek! zeby był bardziej wyrazisty smak, zrobię z polsojowym tofu wędzonym.
~bati 2013-05-02 20:35:45.71
to będzie mój dzisiejszy obiad:)
~bonjourdisko 2013-04-06 10:02:31.171 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dobre. Zostawiłam w sosie sojowym na ok 15 minut i smakują wyśmienicie razem z brązowym ryżem i domowym sosem czosnkowym :) Raszka 2013-02-25 09:53:47.233
jak smazylam zolty ser, to w grubej panierce - jajko + duzo majeranku, mysle, ze do tofu tez majeranek bedzie pasowal wysmienicie. bardzo polecam, choc nie probowalam jeszcze tego smazonego z majeranem tofu, ale jestem wielkim fanem tegoz ziola.
amanitamuscaria 2012-06-13 20:24:17.399
ulubione danie dziecia :)
ja polecam wymieszac bulkę tartą z ostrą papryką i solą gruboziarnistą. A na tłustość dobrze po zdjęciu z patelni dać na papier do odsączenia :) ~mumi 2012-06-13 19:21:27.798 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() użyłam tofu marynowanego, więc darowałam sobie sos sojowy. obtoczyłam w cieście z mąki pszennej i kukurydzianej. całkiem niezłe. majczi 2012-04-01 12:27:45.771 ![]() Luna7 2012-04-01 10:27:33.578 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szału nie ma, ale łatwo się robi i jest miła odmiana. Trochę tłustawe, za to można swobodnie kombinować z przyprawami gzozia 2011-12-14 14:37:57.689 ![]() Możesz jeszcze spróbować puszka.pl/przepis/2348-kostka_piaskowa_z_tofu_.html - pycha, a może być łatwiejsze :) Tylko trzeba mieszać odpowiednio często, żeby równomiernie ze wszystkich stron się usmażyło. patrycccja 2011-02-24 21:29:21.522 ![]() Puenta 2011-02-24 16:46:36.316
@Scansenmuseum - zamiast jajka możesz użyć mleka sojowego lub gluta ;) z siemienia lnianego (łyżka zmielonego siemienia lnianego zalana wrzątkiem).
~Ripley 2010-10-31 15:06:02.697 ![]() :) Scansenmuseum 2010-10-22 13:53:36.687 ![]() magrusia 2010-07-19 15:16:14.488 ![]() Irokezik91 2010-05-28 08:28:50.703
Kładłaś na dobrze rozgrzany tłuszcz? Znaczy bez przesady, ma nie dymić ;) ale ma od razu zacząć "bulgotać" jak się położy tofu albo kawałek chleba. Innych rad w sumie nie mam :/
~x 2010-05-27 20:59:44.982 ![]() Irokezik91 2010-05-27 18:48:19.834
Ja przed panierowaniem nacieram kawałki tofu przyprawą do ryb. Panieruje w mące kukurydzianej. Wychodzi boskie!
~Pola 2010-04-03 12:46:17.25 ![]() patrycccja 2010-04-01 14:26:16.063 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rozpadła mi się panierka :(
Fox 2015-06-30 19:27:37.534