7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Rewelacja :-) najlepszy pasztet wegetariański jaki upiekłam do tej pory. Miałam trochę mniej soczewicy, więc część zastąpiłam gotowaną marchewka. Pycha...
~blurp 2014-12-29 22:44:27.56

Vegeluna, ja ostatnio robiłam puszka.pl/przepis/2797-pasztet_sojowy_z_pieczarkami_tofu_kiszona_kapusta_i_warzywami.html - wyszedł wyjątkowo spójny. Kiedyś robiłam też puszka.pl/przepis/3545-pasztet_z_pieczarek_weganski_.html i puszka.pl/przepis/3415-pasztet_z_grochu_z_zielonym_pieprzem.html - oba polecam. Ogólnie wystarczy, jeśli wbijesz w wyszukiwarkę "pasztet" i wybierzesz dietę wegańską, a dostaniesz masę przepisów. Poczytaj komentarze i wybierz coś pod swój gust :)
patrycccja 2012-04-13 13:38:11.363

Samasia, strasznie ciężko podać dokładną ilość, kiedy wszystko sypie się na oko, ale mogę powiedzieć, że w przypadku pasztetów nie ma co oszczędzać z przyprawami. Ja sypię wszystkiego dużo, dodaję też inne przyprawy poza tymi podanymi w przepisie. Na przykład pasztety bardzo lubią pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową, mieszanki korzenne, paprykę sypką, pietruszkę.. zależy od upodobań. Zawsze możesz też spróbować masę zanim włożysz ją do formy, żeby sprawdzić czy smak ci odpowiada i czy soli jest wystarczająco (bo nie ważne jak dobrze doprawisz potrawę, jeśli jest niedosolona zawsze będzie bez smaku).
Vegeluna, spróbuj dodać większą ilość otrębów lub płatków owsianych, dokładnie zmiksuj masę. Masa powinna mieć konsystencję kleistego pasztetu, jeśli będzie zbyt sucha dodaj trochę oleju i wody. Powinien wyjść taki nierozlatujący się :)
ryfka 2012-04-13 13:01:56.194

moze ktos ma wersje nierozpadajacego sie bezjajkowego pasztetu?
~vegeluna 2012-04-13 11:56:48.511

Nigdy jeszcze nie udało mi się doprawić takiego pasztetu. Byłabym niezmiernie wdzięczna za podanie dokładnej ilości kuminu, soli, pieprzu, bułki tartej - tak dla orientacji.
~Samasia 2012-04-13 10:14:52.156

Pasztet przepyszny! Po zmieleniu masa była ciut "tępa", więc dodaliśmy trochę wody i oleju. Wyszła pieczeń idealna, można ją kroić na cieniutkie plasterki i nie rozpada się. Polecam :)
ryfka 2012-04-10 11:57:55.248


Mi średnio smakował (choć pachniał rzeczywiście super! ;) Może trochę za słabo przyprawiłam..
kasiarka 2011-03-18 22:25:55.148

bardzo smaczny i fakt pachnie super.
Ja dla lepszych kolorów do cebuli dodałam trochę pokrojonej papryki żółtej i czerwonej i razem je poddusiłam .
wyszedł dobry , nie mam porównania jeszcze bo to mój 2 pasztet wege , ale napewno jeszcze będę go robić.
A przepis wykorzystam też jako farsz do pierożków
monika77 2009-12-15 15:56:15.288

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas