Robiłam je już kilkukrotnie - wbrew pozorom są łatwe i szybkie do zrobienia, a jaki efekt! Kiedy zanosiłam je do pracy, rozchodziły się na pniu. :D Ze względu na skład (gorzka czekolada, silken tofu + orzech) nie są to śmieciowe słodycze i nadają się nawet dla osób dbających o linię :)
Hummus to potrawa bliskowschodnia. Sądziłam, że bardzo popularna w Polsce. Ostatnio jednak przekonałam się, że wiele osób nie ma pojęcia co to jest :O A wielka szkoda, bo jest przepyszna!
Znalazłam ten przepis jakiś czas temu w dodatku do gazety. Podeszłam do niego sceptycznie ponieważ nie lubię zapraw z octem. Jednak miło się zaskoczyłam bo owszem, jest ten octowy posmak, ale daje się odczuć przyjemny smak curry. Polecam.
Pączki można polewać czekoladą albo cukrem pudrem lub lukrem zrobionym ze zmielonego cukru nierafinowanego np. z kandyzowanymi skórkami pomarańczy - pycha.
Wiem, że to nie jest najzdrowsze - ale za to jakie pyszne...
Smacznego! Go Vegan!
Bardzo szybka, bardzo smaczna :) Świetne awaryjne jedzenie, jeśli nie ma czasu/siły/nic innego w lodówce ;) Kanapki nie potrzebują żadnego masła ani margaryny - oliwa zapewni nam o wiele zdrowsze źródło tłuszczu.
Pyszna. Najfajniejsze jest jednak to, że nie wyrabia się ciasta - za ciasto robi mieszanina różnych sypkich składników i nawet nie trzeba się paprać! Dzięki temu szarlotkę robi się błyskawicznie :-) Fenomenalny patent na pyszną szarlotkę.
Choć za pierwszym razem był to eksperyment, to jednak wyszło świetnie i od tej pory korzystam z tego przepisu... Sam smak oraz zapach owego sosu powinien zachwycać i kusić aromatem po całym mieszkaniu... Noooo chyba, że ktoś nie znosi czosnku... Wtedy to już zupełnie inna historia ;)))