7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Moja wersja też jak patryccji, ale zamiast slodkiej papryki dałam ostrą.kolejny świetny przepis na ziemniaki. Kto sprobuje nie pozaluje :-)
mańka 2016-09-27 23:09:46.6


Zrobiłam tak jak patryccja i wyszło niebo w gębie - szybki i prosty obiadek :)
czemutotak 2015-03-27 11:09:08.997

To danie nie tylko wygląda bardzo smacznie, ale i takie jest... Niebo w gębie :) Polecam :)
Ervisha 2014-05-17 13:55:15.941

Bardzo dobre danie, rzeczywiście podchodzi pod smak gołąbków :)
Katioczka 2014-02-19 01:54:29.619

Pycha! Nie miałam w domu cebuli i ziemniaków ale i tak wyszło rewelacyjne. Następnym razem dodam do tego ryż oraz soczewicę i będą "gołąbki". :>
Sarkafarka 2013-12-13 13:28:58.01

Pycha! Skojarzenia z gołąbkami faktycznie nie jest bezpodstawne - ciekawe jak wyszłoby z ryżem ;D Pokroiłam ziemniaki w cienką kostkę (1/2 cm grubości) dzięki czemu szybciej się ugotowały i danie robiło się zdecydowanie krócej! :) Zamiast maggi dałam trochę bulionu w proszku i sosu sojowego, a dodatkowo słodką paprykę; cukier oczywiście pominęłam. Z ważnych zmian: nie dodawałam pomidorów, bo od kwasu ziemniaki dębieją; wszystko dusiłam w większej ilości wody, a na koniec doprawiłam koncentratem pomidorowym.
Dochodzę do wniosku, że kapustę pekińską można udusić z czymkolwiek, a i tak będzie pycha. Robiłam już:
puszka.pl/przepis/2865-duszona_kapusta_pekinska_skropiona_sosem_sojowym.html
puszka.pl/przepis/4244-kapusta_pekinska_duszona_z_sosem_sojowym_czosnkiem_i_natka.html
puszka.pl/przepis/2662-kapusta_biala_lub_pekinska_z_pieczarkami_na_oliwie.html
a teraz tą :) Zawsze wychodzi!
patrycccja 2012-12-19 18:04:53.8

To jest genialne! dodałam jeszcze 200 g pieczarek, ale nie dodałam cukru. Smak przypomina mi kapustę z sosem od gołąbków mojej mamy, których nie jadłam z oczywistych przyczyn, a tu proszę! Smak dzieciństwa! Dodaję też tymianek :) dzięki za przepis :)
banka 2012-12-17 14:49:40.875


Danie jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Moi znajomi są zachwyceni. Ja dodaję jeszcze czosnek.
Melisa 2011-12-17 13:35:25.511

bardzo dobre, brawo dla twórczyni przepisu
~wojownik z osiedla 2011-05-07 13:23:14.908

Przepyszne !!! :)
seszensue 2010-09-12 14:10:50.635

Bardzo smaczne danie, polecam
olgwie 2010-01-11 17:32:54.6

całkiem, całkiem :) W smaku kojarzy się lekko z gołąbkami.
Dobromiła 2009-03-10 08:29:30.645

raczej surowe, przez 30 min duszenia zdązą zmięknąć jeśli będą pokrojone w kostkę.
autor anonimowy 2006-04-20 00:00:00.0

te ziemniaki do podsmażonej cebulki to juz ugotowane? wiem wiem, ze odpowiedź niektórymwydaje się oczywista...niektórym nie :D:P
~med 2006-04-19 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas