
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Kokosowe naleśniki- Komentarze do przepisu -
Mam 3 pytanka:
1. Czym miksujesz te wiórki? Zwykłym robotem, blenderem? I czy wtedy wszystkie znikają? Bo mój blender zawsze zostawia pełno wiórek. Może powinnam to mleko jeszcze przecedzić na sitku? 2. Mąki jakiej firmy używasz? Mąka mące nierówna. 3. Czy ktoś próbował jakiejś mąki bezglutenowej? Belka 2014-12-22 20:35:46.415
Dzięki wielkie za wyjaśnienia:)) będę mądrzejsza o tą śmietankę teraz!;p nic tylko robić naleśniki-bo przyznać muszę, że jeszcze nie próbowałam..:( choć mam na nie chętkę! a potem chyba coś z raw:)
~olga 2012-12-19 19:15:50.158 ![]() puszka.pl/przepis/6956-maslo_kokosowe-doskonale_do_wszystkiego.html - tu jest masło kokosowe, które wychodzi niejako ubocznie przy robieniu tych naleśników ;) puszka.pl/przepis/5488-bita_smietana_kokosowa_z_mleka_kokosowego_.html - a tu b. fajny przepis co do samej śmietany :) Jak ktoś lubi używać, to może do wszelakich słodkich potraw, bo ja wiem... naleśników, sałatek owocowych, ciast, na wierzch koktajlów owocowych albo może na wierzch deserków z agaru... nawet sporo możliwości znalazłam ;) Także widzisz, Olga, nie tyle są sposoby, co z nią dalej robić, a do czego ją dodać ;) To śmietankowe kokosowe masełko ;) Aach, jak mogłam zapomnieć! Tu masz przepisy na czekoladę, pierwszy z użyciem składnika, o który pytałaś, a drugi bez :) puszka.pl/przepis/5922-raw_roco_choco.html puszka.pl/przepis/7396-raw_choco_bez_strat_.html Luna7 2012-12-18 00:46:14.397
a jak już się zbierze tą śmietankę z góry to co można z niej zrobić? jest jakiś przepis?:)
~olga 2012-12-17 13:37:05.759 ![]() Jeżyna 2012-10-15 10:08:57.257 ![]() Najpierw namaczam wiórki w tak małej ilości wody, że starcza prawie tylko na przykrycie ich, może ciut więcej. Potem je miksuję z tą wodą, dolewam więcej, jak zbieram tłuszcz, to mam na czekoladę i dodaję inny roślinny, a jak nie, to nie dodaję już. Mąki sypię przeważnie też na oko takim 0,5 l garnuszkiem, czasem nabierze się bardziej czubaty, czasem mniej. Wychodzi mi ich przeważnie 9-12 szt. No, nic nadzwyczajnego. Nie mam żadnego sekretu, jak widać ;) Luna7 2012-05-24 20:28:19.673 ![]() koralina 2012-05-24 17:02:57.196 ![]() Luna7 2012-05-12 11:21:54.682
Pysznie wyglądają :-). Miodu faktycznie szkoda, bo w wysokich temperaturach traci swoje właściwości. Ale są inne smaczne zamienniki cukru :-). Sama używam ksylitolu i słodu z daktyli lub za agawy.
~mistigria 2012-04-25 13:29:36.788 ![]() No i ja odebrałam jednak z wierzchu ten tłuszcz na czekoladę ;) Która też wyszła pycha ;) Nawet tak sobie właśnie pomyślałam, że mogłam tę czekoladę nieco rozrzedzić i zrobić z niej polewę do naleśników ;) Oprócz truskawek :) Ale to się nadrobi ;D Luna7 2012-04-24 21:14:09.044
Dodałam, jasne, że dodałam :D Następnym razem dodam jeszcze więcej wody i mąki w stosunku do wiórków i powiem jak wyszło bo pewnie z tym coś sknociłam ;) /PS. za to w smaku mimo wszystko są pycha :>
Daiana 2012-04-24 19:52:40.049
Właśnie zrobiłam, ale chyba mam słaby blender i się tak całkiem wiórki nie zmieliły więc się lepiło na patelni i rozlatywało - musiałam się ratować mąką ziemniaczaną. Może ktoś zrobić zdjęcia jak ma wyglądać 'masa' przed usmażeniem? :)
Daiana 2012-04-24 18:13:49.846 ![]() vegabutik 2012-04-23 11:31:10.373 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2015-04-16 00:17:56.077