Dorota: "To rewelacyjny sos, szalenie smaczny, przepis dostałam od mojej kuzynki Wioli [..]. Z tej porcji wychodzi go spora ilość, taka odpowiednia do połowy paczki makaronu typu rurki, dla dwóch dość głodnych osób. Jest gęsty i znakomicie smakuje [..]. Pyszności, baaaardzo polecam!"
EuGeniusz Dębski: "Dowiedziałem się w ubiegłym roku na Boże Narodzenie, że mój ukochany od pięćdziesięciu lat sos grzybowy do pierogów wigilijnych robi się bez grzybów! [...]
I ja bym dał sobie obciąć nie tylko palec, że są tam grzyby, a to po prostu miękka cebula no i smak z grzybów. To jest proste, niesłychanie oszczędne i cholernie skuteczne, bo grzybowe aż do bólu."
Nie tylko do lodów i innych deserów, na przykład z tapioki, mmm :). Super również do naleśników z owocami lub innym słodkim nadzieniem, placków, klusek (np. rombów z manny), makaronu, a także kaszy manny, jaglanej lub ryżu. No i oczywiście samo, jako deser :)
Śliczne i przepyszne! Cebula przyjemnie chrupie, gorczyca ciekawie wygląda i nadaje niepowtarzalnego aromatu! Do tego makaron i np. smażona cukinia i mamy cudny, lekki obiadek :) Wszyscy, którzy dotychczas tego próbowali, bardzo chwalili :)