7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

jazgottt

Data ostatniego logowania: 2012-09-02 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [3]


Placki z amarantusa

Placki z amarantusa

Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe)

Najnowsze przepisy użytkownika [1]

  • Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe)
    autor: jazgottt dieta: ovo-wege
    Cienkie, elastyczne, lekkostrawne i sycące - czego chcieć więcej? :) Najlepsze zaraz po usmażeniu, ale do odgrzania też się nadają. Polecam z dżemem jagodowym lub z syropem klonowym. Lub duszone jabłko + cynamon + jogurt sojowy. Do produkcji krokietów i zapiekania też się nadają.

Najnowsze komentarze użytkownika [54]

Uttapam, czyli bezglutenowe, fermentowane indyjskie omlety ze strączkowców i ryżu (wegańska)
Czy bez oleju na patelni teflonowej też wychodzą?:)
jazgottt 2012-09-02 15:10:58.116

Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska)
Szkoda, że dopiero teraz odkryłam ten przepis. Zamawiam topinambur z vegeboxu i o tej porze roku go nie mają. Koniecznie wypróbuję w sezonie:)
jazgottt 2012-05-11 12:18:57.541

Kapusta z ciecierzycą i pomidorami (wegańska)
Pycha:) Zrobiłam z zieloną soczewicą, bo akurat miałam. Do tego przecier pomidorowy, bo pomidorów nie miałam. Pomimo drobnych modyfikacji wyszło super - ciepłe, smaczne, sycące:) Polecam!
jazgottt 2011-10-19 13:16:22.437

Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
pyszne:)
jazgottt 2011-09-24 11:49:38.956

Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW)
Niestety okazało się, że mam nietolerancję pokarmową na nerkowce, więc zrobiłam ten twarożek z mieszanki migdały + słonecznik (migdałów miałam za mało, dlatego kombinowałam za słonecznikiem). Z braku kwasu z ogórków dodałam zawartość kapsułki multilacu (=probiotyk), stało tak całą noc, ale chyba nie sfermentowało.
Czy ktoś próbował już dodawać probiotyku jako startera fermentacji i czy tak w ogóle się da ten twarożek zrobić?
Być może mój twarożek sfermentował, tylko nie umiem tego rozpoznać. Jakby nie było był smaczny, doprawiłam go przed podaniem sokiem z cytryny, pieprzem i szczypiorkiem i bardzo nam na kanapkach smakował.
jazgottt 2011-09-09 11:45:48.845

Ulubione przepisy użytkownika [3]

Buraczki z gorczycą i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska)
Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)







 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas