7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zupBulion z kostki nigdy nie dorówna domowemu, nie osiągniemy mistrzostwa sięgając po przyprawy do zup, vegety i inne wynalazki - nie ma się co oszukiwać! Spróbujcie przygotować bulion samodzielnie, a wasze zupy będą aromatyczne i przepyszne - koniec z marudzeniem że kompletnie wam nie wychodzą :) Bulion jest prościutki w przygotowaniu, poradzą sobie nawet nowicjusze, więc nie ma sie co zastanawiać. Co więcej, wystarczy przygotować go dzień wcześniej, żeby później mieć ekspresowy wręcz obiad :) Mozna go też zamrozić, jeśli mamy wystarczająco duży zamrażalnik. Totalne leniuchy mogą sięgnąć natomiast po włoszczyznę z mrożonki - już szybciej i prościej być nie może ;)
Średnia ocena:
[5.0
z 16 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [20]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:włoszczyzna (4 nieduże marchewki, 2 pietruszki, malutki seler, por)
+ opcjonalnie dodatkowy średni por (to w porze jest masa aromatu!) 1 niewielka cebulka ew. liście lubczyku lub selera, razem z łodygami (dają super aromat! nie przypadkiem podstawą Maggi jest wyciąg z lubczyku) ew. 1-2 łyżki oleju do smażenia 3 l wody lub ok. 1,5 l dla uzyskania b.esencjonalnego bulionu (np. do pomidorowej zupy krem, czerwonego barszczu, grzybowej i sosów) ew. 1 listek laurowy ew. 2-3 kulki ziela angielskiego ew. inne, np. czosnek, tymianek sól ew. sos sojowy pieprz ziołowy pieprz czarny Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Domowy bulion krok po kroku - wersja ekspresowa (wegańska)Samosy krok po kroku (wegańska) Pierogi z kapustą i grzybami - krok po kroku (wegańska) Naleśniki półrazowe krok po kroku (bez jaj i mleka) (wegańska) Domowy wege bulion - wywar z warzyw z lubczykiem (wegańska) Ptasie mleczko domowe w dwóch smakach (lakto-wege) Baza do zup (lakto-wege) Chlebek do zup (wegańska) Ser "Sekret mnicha" smażony (bez ograniczeń) Staropolskie grzanki do zup owocowych (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
2. winny moze byc pasternak, ktory w warzywniakach sprzedaja nam jako pietruszke, a ktory jest bardzo bardzo slodki, natomiast innego smaku za duzo od siebie do wywaru nie dodaje (sprawdz w google wyglad pasternaku i pietruszki, roznia sie nieznacznie, wielkoscia i kolorem, ale jak juz sie wie, to latwo mozna rozpoznac, rowniez po zapachu)
~ksz 2015-05-22 16:23:10.631